„Suceava Citeste”, cel mai important proiect de implicare sociala


Intră acum și în grupul de

În faţa librăriei Alexandria din Shopping City Suceava, va avea loc sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 14.00, prima ediţie a proiectului „Lecturi Urbane – Oraşul Citeşte”.

„Lecturi Urbane” este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.

Proiectul a fost iniţiat de civika.ro şi este organizat în Suceava de Alexandria Librării împreună cu Shopping City Suceava. Timp de 3 săptămâni, sucevenii au donat cărţi în centrele de colectare special amenajate în locaţiile Alexandria Librării din municipiul Suceava, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava – Corp A, la Pub boem „La fierărie” şi la Sediul Oriflame Suceava. Până miercuri se strânseseră peste 400 cărţi.

Acestea vor fi personalizate cu însemnele proiectului (Suceava Citeşte. Citeşte şi dă mai departe! ), apoi vor fi împărţite celor prezenţi în Shopping City Suceava în “Parcul Lecturi Urbane”. Organizatorii speră să adune un număr cât mai mare de iubitori de carte. “Lecturi Urbane – Suceava Citeşte” este o poveste despre oameni şi despre cărţi.

Precum toate poveştile, şi aceasta trebuie să meargă mai departe. Depinde numai de noi să existăm pe harta culturii naţionale. Să arătăm întregii ţări că şi Suceava citeşte. Pe 11 Decembrie începând cu ora 14.00 vă aşteptăm alături de noi pe aleea din faţa librariei Alexandria din incinta Shopping City Suceava. Noi vă oferim cărţile. Haideţi să citim împreună, în şoaptă sau cu voce tare.

Credem că România se poate transforma prin lectură şi vom face toate eforturile în lungul maraton „Lecturi Urbane” pentru a creşte numărul celor care citesc şi a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor. Pentru că „dacă nu citeşti la timp, întelegi prea târziu.”


Intră acum și în grupul de