Pianistul Daniel Goiti a daruit sucevencelor un recital de exceptie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Daniel Goiţi, unul dintre cei mai cunoscuţi pianişti ai României, laureat cu Premiul I la Concursul internaţional ”George Enescu” de la Bucureşti în 1991 şi „Arthur Schnagel” de la Berlin, în prezent artist al Filarmonicii din Cluj-Napoca şi conferenţiar doctor, şef de catedră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din acelaşi oraş, a susţinut un recital de excepţie la Suceava, bucurând sufletele doamnelor şi domnişoarelor în luna celebrării femeii.

Evenimentul care a avut loc joi seară a umplut la refuz sala de festivităţi a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, publicul fiind alcătuit în mare din reprezentante ale sexului frumos.

Prestaţia maestrului Daniel Goiţi a fost una excepţională, acesta jucându-se cu claviatura, când energic, când lent, redând însă armonios arii din compozitorii George Enescu („Toccata”, „Sarabanda din suita nr.2”, „Melodie”, „Burlesca”, „Carrillon nocturne din suita nr.3”), Edward Grieg („Melodie”, „Halling” – dans norvegian, „Notturno”, „Nachklaenge”) şi Alexander N. Skriabin („Sonata nr. 2 în SOL minor).

Evoluţia pianistului Daniel Goiţi a mers cu siguranţă la sufletul sucevencelor, care l-au aplaudat minute în şir.


Intră acum și în grupul de