“Printul Fermecat” a ajuns la cea de-a XX-a sesiune

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” organizează a XX-a sesiune a Clubului de lectură “Prinţul Fermecat” şi a Cenaclului Scriitorilor-Copii sub genericul “Peisajele Copilăriei”, propunând: Întâlnire cu Francofonia – Peisaje lirice văzute de copii, Poemul – Copil – Atelier de Lectură şi Scriere Creativă şi Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă și plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură “Prințul fermecat”, Cenaclul Scriitorilor-Copii și promovarea acestora fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.

Sesiunea XX a Clubului se înscrie şi în agenda Festivalului Primăvara Poeţilor celebrat la Suceava între 7 şi 21 martie a.c.

Începând din anul 2007, acest festival important al FRANCOFONIEI este adaptat, coordonat și susținut la Suceava de scriitoarea Angela Furtună, după ce, începând cu 2005, tânăra scriitoare Linda Maria Baros, inițiase festivalul românesc Primăvara Poeților/Le Printemps des Poètes care s-a bucurat la început de participarea a 55 de orașe românești la această celebrare a Francofoniei.

Tematica celei de a 13-a ediții a festivalului este “Peisaje infinite/D’infinis paysages”.

Simbolul festivalului pentru 2011 este frumoasa actriţă franceză Juliette Binoche.

Întâlnirile de la Clubul de lectură “Prinţul Fermecat” şi de la Cenaclul Scriitorilor-Copii sunt coordonate de scriitoarea Angela Furtună, fiind organizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, Bibliotecii Bucovinei, Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, Librăriilor Alexandria, www. agonia.ro, împreună cu 13e Le Printemps des Poètes http://www.printempsdespoetes.com/ (Festivalul primăvara poeţilor), cu participarea Colegiului Național “Mihai Eminescu” şi a Colegiului Național “Ciprian Porumbescu”