Echipa filmului românesc „Libertate” sosește la Suceava pentru o avanpremieră specială la Cinema City


Intră acum și în grupul de

Vineri,  22 septembrie, de la ora 20:30, Suceava va fi gazda unui eveniment deosebite în lumea cinematografiei românești. Echipa filmului „Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu și inspirat din evenimente reale petrecute în timpul Revoluției din 1989 la Sibiu, va ajunge la Cinema City din Iulius Mall pentru o avanpremieră specială.

Spectatorii vor avea oportunitatea rară de a întâlni regizorul Tudor Giurgiu și actorii Alex Calangiu, Ștefan Iancu și Cristian Popa, care vor fi prezenți la eveniment pentru a discuta despre film și pentru a răspunde întrebărilor publicului.

Biletele pentru această proiecție specială sunt încă disponibile online la adresa https://bit.ly/caravana-libertate. „Libertate” a fost apreciat de critici și festivaluri internaționale, iar filmul aduce în prim-plan o dramă emoționantă și tulburătoare a unui moment istoric crucial pentru România.

Din distribuția filmului fac parte actori talentați și cunoscuți precum Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole și Cuzin Toma. Scenariul a fost scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Filmul a fost premiat la diverse festivaluri, inclusiv la Festivalul de Film de la Sarajevo, Cinefest Miskolci din Ungaria, Festivalul Internațional de Film Transilvania și este în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur din Belgia.

„Libertate” va fi disponibil în cinematografele din toată țara începând cu 6 octombrie, oferind publicului șansa de a experimenta o poveste captivantă despre evenimentele dramatice din 1989 și complexitatea umană în vremuri dificile.

Cronici:

„Filmul a reușit să construiască un veritabil ecosistem, fascinant a fi urmărit, cu micro-tensiuni, țeluri, ambiții și peste toate astea plutind o umanitate frustă. Dinamismul, însă, face filmul de la cap la coadă. Și angrenează foarte bine publicul, scenele colective au o forță aparte, castul în sine dă o forță aparte oricărei scene, iar imaginea e realmente de invidiat.” – Alberto Păduraru

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” – Juriul CICAE, Sarajevo Film Festival

„Tudor Giurgiu zugrăvește o imagine realistă a haosului și tulburărilor revoluționare, pune sub semnul întrebării istoriile deja stabilite și, cel mai important, creează un film palpitant care captează atenția spectatorilor.” – Cineuropa

„Libertate” este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films, și este distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.


Intră acum și în grupul de