Expozitia de arta digitala, “Geometria luminii”, o premiera pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

38 de lucrări executate în tehnica digital collage (colaj digital) cu posibilitatea de vizualizare în sistem dual-view, 8 ore pe întuneric, adunate în colecţia “Geometria luminii”, au fost expuse pe simeze vineri, la City Gallery din Shopping City Suceava, purtând semnătura artistei Cristina Lauric.

Expoziţia, o noutate la nivelul judeţului nostru, reprezintă rezultatul muncii şi al creativităţii artistei, care a reuşit prin intermediul computerului să redea adevărate opere de artă, datorită utilităţii programului Adobe Photoshop.

Vernisajul a fost deschis cu un moment artistic susţinut de Claudia Pană, studentă în anul II în cadrul Conservatorului “Mihai Eminescu” de la Iaşi, care a cântat la flaut, prestaţia fiind urmată de recitarea unei poezii semnate de Cristina Lauric.

În calitate de invitat special la eveniment, îndrăgitul critic de artă Valentin Ciucă, cunoscut al artistei, a apreciat: „Observ de la o vreme că lumea se poate împărţi între cei care folosesc şi exploatează calculatorul, şi cei care nu o fac (…) Cristina Lauric este o prezenţă extrem de plăcută în mediul cultural bucovinean. Ea simte nevoia să iasă din barierele închipuitului şi să evadeze în spaţiul ficţional al calculatorului. Acesta ne poate crea lumi paralele la fel de adevărate cu cele reale. În lucrări este vorba de visările sale nocturne, dincolo de calculator fiind o zonă întunecată pe care fiecare o colorează cum vrea”.

Vizibil emoţionată, dar şi mulţumită de rezultatul muncii sale, artista Cristina Lauric a menţionat: „Am decis să vă înfăţişez câteva frânturi din gândurile, visele şi căutările mele interioare în imagini, într-o geometrie a luminii care vor să oglindească trăirile şi sentimentele mele din ultimii ani. Este adevărat că ceea ce am pus astăzi pe pânză sunt creaţii executate pe computer, dar scenele metaforice, compoziţiile cu atmosferă lirică sau dramatică, toate aceste reprezentări simbolice sunt de fapt expresia universului meu lăuntric, reprezentări plastice cu ecouri ale suprarealismului european cu care am simţit că am afinităţi în viziunea şi formarea artistică”.

Sucevenii sunt aşteptaţi la City Gallery din Shopping City Suceava, în mod deosebit seara, pentru a vizita expoziţia „Geometria luminii”, moment în care luminile se vor stinge în galerie.


Intră acum și în grupul de