“Agro ExpoBucovina 2011”, luat cu asalt de zeci de mii de vizitatori


Intră acum și în grupul de

În ciuda vremii nefavorabile, peste 60.000 de vizitatori, atât din ţară cât şi din străinătate, au putut admira ultimele noutăţi din domeniu, prezentate de cele peste 100 de companii din România, Germania, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova, prezente la Târgul „Agro ExpoBucovina”, după cum se arată într-un comunicat transmis redacțiilor din Suceava de organizatori.

Evenimentul a fost realizat zilele trecute de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava (CCI), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Shopping City Suceava.

Secretarul general al CCI Suceava, Marcel Gaftoneanu, a precizat că în comparaţie cu ediţia de anul trecut a târgului, numărul expozanţilor şi a suprafeţei de expunere de anul acesta s-a dublat.

„Este cel mai mare târg de agricultură din ţară, care poate fi depăşit doar de târgul Indagra din Bucureşti. Numărul mare de expozanţi arată interesul pentru agricultura din judeţul Suceava. Şi vreau să spun că în special investitorii străini îşi arată interesul pentru Regiunea de Nord-Est, cu precădere pentru judetul Suceava.

Vreau să precizez că organizarea acestui târg la un asemenea nivel a fost posibilă datorită colaborării pe care o avem cu Ministerul Agriculturii şi Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu aceşti parteneri reuşind să aducem târgul la o asemenea anvergură”, a explicat Marcel Gaftoneanu.

La standurile expozanţilor, vizitatorii au putut să vadă şi să cumpere atât maşini şi utilaje agricole, produse alimentare, cât şi păsări şi animale de rasă. Târgul de la Suceava este specializat, printre altele, în maşini, utilaje şi tehnologii pentru industria alimentară, produse alimentare, miere şi produse apicole, legume şi fructe, conserve, utilaje forestiere, anvelope şi piese de schimb pentru tractoare şi utilaje agricole, seminţe şi material săditor, tehnologii de creştere a animalelor, tehnologii şi metode de îmbunătăţire a raselor, incubatoare, maşini şi echipamente pentru abatorizare, silozuri, uscătoare şi mijloace de transport a cerealelor, tehnologii de reproducere şi creştere artificială a peştelui, tehnologii de pescuit, flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri şi sere, mobilier şi accesorii pentru grădini şi terase, echipamente şi unelte pentru grădinărit.

De asemenea vineri, 18 martie 2011, a avut loc şi a patra ediţie a forumului economic „Agricultura încotro?”, care a fost structurat pe trei tematici, „Satul românesc, prezent şi viitor”, “Produsele tradiţionale româneşti, realităţi şi perspective” şi “Promovarea produselor ecologice, de la general la particular”.

Odată cu lansarea manifestării, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a lansat în mod oficial „cartea pasionaţilor de agricultură – Agro Book”. Marcel Gaftoneanu a spus că această „carte” este un forum deschis pe internet, unde companiile de profil pot să posteze anunţuri, ofertele proprii, pot discuta despre agricultură sau pot să-şi prezinte problemele pe care le au. „În această carte pot fi trecute problemele pe care le au firmele de profil, pe care le vom prezenta Ministerului Agriculturii şi celorlalte ministere pentru rezolvarea lor”, a spus Gaftoneanu.

„Cartea pasionaţilor de agricultură” şi datele de contact ale expozanţilor pot fi accesate de pe site-ul CCI Suceava.


Intră acum și în grupul de