Ampla actiune de curatenie in Parcul Sipote (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sub coordonarea directă şi strictă a conducerii administraţiei publice locale sucevene, pe parcursul dimineţii zilei de vineri, o întreagă armată de oameni a descins în centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Îmbrăcaţi mai mult sau mai puţin în haine de lucru dar cu mănuşi de protecţie pe mâini şi saci de gunoi în dotare, toate persoanele au aşteptat nerăbdătoare să se dea startul acţiunii de curăţenie.

Locul ales de Primărie a fost Parcul Şipote, unul care parcă nu mai reuşeşte să scape vreodată de blestemul gunoaielor indiferent de câte acţiuni de strângere a deşeurilor se fac în această zonă.

Anul acesta, întreaga activitate a fost coordonată de viceprimarul urbei, Lucian Harşovschi, care nu a vrut însă să se lase cu nimic mai prejos decât şeful său şi reuşind, conform declaraţiilor sale, să determine participarea la acţiune a 100 de angajaţi ISU Suceava, coordonaţi chiar de şeful acestora col. Ion Burlui, 50 de angajaţi Rosal, 10 Diasil şi peste 700 de elevi suceveni.

“Marea curăţenie” a pornit la ora 10:00, fiecare dintre participanţi alegându-şi un sector pe care nu l-au părăsit până când totul nu a fost lună.

Sute de saci cu gunoaie au fost ridicate de cele trei camioane de transport deşeuri puse la dispoziţie de firmele de specialitate, iar după aproape trei ore de muncă susţinută Parcul Şipote parcă respiră din nou scăpat de jugul gunoaielor.

Singura dorinţă exprimată de voluntarii care s-au înscris în acţiune a fost ca măcar locuitorii oraşului care se plimbă prin parc, dacă nu au participat la curăţenia acestuia, măcar să încerce să o păstreze.


Intră acum și în grupul de