Concert pascal Grigore Lese de Florii


Intră acum și în grupul de

„Catedrala Catolică Sf. Ioan Nepomuk din Suceava va găzdui duminică, 17 aprilie, de la ora 19.00, un concert pascal susţinut, ca în fiecare an în cadrul manifestării „Paştele în Bucovina”, de Grigore Leşe şi Aromânii Fârşenoţi”, informează Loredana Bortă, responsabil Relaţii Publice în cadrul Muzeului Bucovinei Suceava.

Născut la 20 februarie în Maramureş, în satul Stoiceni, Grigore Leşe, a absolvit studiile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (Fagot), în prezent fiind doctor în Muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București și al Universității de Muzică din capitală.

Repertoriul său constituit din melodii vechi, provine din folclorul autentic al zonei, marcând evenimente importante din viața omului, arătându-şi talentul şi prin faptul că ştie să cânte la diverse instrumente muzicale. În prezent este cunoscut şi pentru repetatele apariţii televizate, mai ales în cadrul emisiunilor pe care le moderează.

Prezent la Suceava în prima zi a lunii aprilie pentru a conferenţia la Muzeul Bucovinei pe tema “Doina – de la UNESCO la uitare”, maestrul Grigore Leşe s-a prezentat publicului sucevean într-un mod original, precizând că: „Unii mă numesc rapsodul, alţii mă numesc profesor, artist, cântăreţ, ei bine, nici eu nu mai ştiu ce-s, însă doresc să mă scoateţi din gaşca populariştilor pentru că nu sunt acolo, sau dacă am fost, am fost demult, când încă nu conştientizam ce am de făcut pe lume”.


Intră acum și în grupul de