Festival de Literatura si Arta Contemporana, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cenaclul „Zidul de Hârtie” organizează în perioada 7-8 mai, la Suceava, „Festivalul de Literatură şi Artă Contemporană”, o manifestare artistică cu invitaţi din ţară şi din străinătate care include lansări de carte, lecturi publice, dans contemporan, workshop de arte vizuale.

“< Festivalul de Literatură şi Artă Contemporană > se doreşte a fi un eveniment anual, important, cu impact local şi regional care să faciliteze accesul publicului larg, dar şi de nişă (celor preocupaţi sau implicaţi) la tendinţele actuale ale culturii contemporane pe plan naţional şi internaţional. În acelaşi timp, manifestarea îşi propune să dea posibilitatea tinerilor suceveni interesaţi de domeniile artistice, de a afla ceea ce îi interesează, în mod direct.

Nu în ultimul rând, scopul acestui festival este de a promova Bucovina, de a-i promova valorile cultural – tradiţionale dintr-o nouă perspectivă, dar şi de a le impune pe cele contemporane. În aceeaşi măsură, obiectivul acestui festival este de a conecta acest spaţiu la un circuit artistic internaţional, al festivalurilor de profil şi a oferi scriitorilor şi artiştilor invitaţi o posibilă prezenţă a realităţilor acestui spaţiu în viitoarele lor creaţii”, explică directorul festivalului, Florin Dan Prodan.

În prima zi a festivalului, sâmbătă, 7 mai, vor avea loc următoarele manifestări: lansare de carte – “Antologia Cenaclului Zidul de Hârtie”, de la ora 14.00, la Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera”, recital de poezie – Cliff Forshaw (Anglia), Angela Furtună, Dan Cristian Iordache, spectacol coregrafic – Jin-Eun Lee, din Coreea de Sud, de la ora 19.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava şi un concert live multimedia – Sebastian Seifert (Microfeel), din Spania, care se va desfăşura tot la City Gallery, de la ora 20.00.

Duminică, 8 mai, în a doua zi a Festivalului de Literatură şi Artă Contemporană, la Biblioteca Bucovinei, va avea loc, de la ora 11.30, un workshop de arte plastice, în cadrul căreia vor avea loc proiecţii video, cu George Serediuc, în rolul de moderator. La acţiune vor participa artişti vizuali din Danemarca, SUA şi România.

Manifestările se vor încheia la Pub Boem „La Fierărie”, cu un recital de poezie, care va începe de la ora 16.00, cu Mathura (Estonia), Dan Coman şi Florin Dan Prodan.

Înfiinţat în toamna anului 2008, cenaclul de literatură şi artă tânără “Zidul de Hârtie” s-a dorit a fi, de la început, un catalizator al energiilor literar-artistice din Suceava şi nu numai, un forum al creatorilor de literatură şi artă în spirit nou, deschis spre formele de exprimare ale secolului care abia a început. Grupul a reuşit să reunească, poate datorită şi constanţei întâlnirilor sale, un număr mare de participanţi, majoritatea tineri poeţi, prozatori dar şi jurnalişti, muzicieni sau artişti plastici precum şi iubitori de literatură sau artă.


Intră acum și în grupul de