Saptamana Nationala a Voluntariatului la Suceava


Intră acum și în grupul de

Sub sloganul “Anul acesta se poartă voluntariatul”, în perioada 9-15 mai se va desfăşura la Suceava, prima ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, a X-a la nivel naţional.

PR Manager în cadrul Asociaţiei Regionale de Educare a Aduţilor Suceava, Alina Stredie, informează în cadrul unui comunicat de presă că Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi” din Suceava, împreună cu alte organizaţii şi ONG-uri sau instituţii din Suceava vor participa proactiv la seria de activităţi organizate împreună cu ceilalţi promotori. Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment naţional care îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane care să contribuie activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte, dar şi a societăţii.

Potrivit aceleiaşi surse, seria de evenimente dedicate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului este rezultatul parteneriatelor dintre ONG-urile şi instituţiile din oraşul Suceava: Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi”, CENRES, AREAS, KULTART, CFECAS, Clubul „Împreună”, GIRB, AIESEC, Asociaţia Educatorilor Suceveni, Asociaţia ProAnima, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava , Inspectoratul de Politie a Judetului Suceava, PAPI Candesti, PAPI Arbore.

În săptămâna 9-15 mai, se vor derula următoarele activităţi:

Luni, 09 mai, ora 12.00, activitatea va avea loc în Parcul „Şipote” sub denumirea „Parcul Şipote – Parc European” şi presupune realizarea de şabloane de către copii, tineri sau adulţi despre cum şi-ar dori să arate parcul lor, eveniment organizat de Centrul de Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, AREAS, CFECAS şi Clubul „Împreună”. De asemenea, vor avea loc şi campanii de informare despre cetăţenia activă şi europenă, despre ce înseamnă să fii cetăţean activ în Uniunea Europeană, tocmai pentru a marca Ziua Europei.

Marţi, 10 mai, de la ora 12.00, vor avea loc acţiuni de promovare a voluntariatului organizate de Centrul Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, GIRB, AIESEC, AREAS (flash-mob, lanţ de voluntari), în Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Miercuri, 11 mai, de la ora 12.00, se va ţine un curs de multiplicare şi informare a Serviciului European de Voluntariat (SEV) susţinut de Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi” Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava, în Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Joi, 12 mai, de la ora 11.00, va avea loc o acţiune susţinută de IPJ Suceava, Departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Activitatea va avea loc în cadrul campaniei de prevenire a consumului de plante cu efect halucinogen, sub sloganul „Împreună pentru siguranţa copilului tău”. O altă activitate este organizată de Asociaţia Educatorilor Suceveni , cu tema „Voluntariatul, oportunitate de dezvoltare personală” începând cu orele 18.00, la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Vineri, 13 mai, ora 10.00 – activităţi de prevenire şi informare asupra pericolelor consumului de droguri în cadrul proiectului „Fii cool fără droguri”, în localitatea Cândeşti. Un alt eveniment este o lansare de carte – „Civic Participation”, organizată la Liceul cu Program Sportiv de către Asociaţia Educatorilor Suceveni, începand cu orele 17.00.

Sâmbătă, 14 mai, ora 10.00 – activităţi organizate de Asociaţia ProAnima (târg de adopţii gratuite de câini şi pisici, colectă pentru animalele din adăpostul din Lunca Sucevei). De asemenea, Asociaţia Educatorilor Suceveni va desfăşura o întâlnire pe tema „De ce voluntar în România, de la ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Duminică, 15 mai, de la ora 13:00, se vor desfăşura acţiuni de ecologizare a parcului din localitatea Arbore.

„Activităţile pe care ni le propunem să le desfăşurăm în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului au rolul de a evidenţia importanţa voluntariatului în cadrul societăţii. Prin aceste evenimente dorim să atragem atenţia asupra activităţilor pe care le desfăşurăm, precum şi să impulsionăm tinerii să se implice în acţiuni de voluntariat.

Datorită faptului că anul 2011 este Anul European al Voluntariatului, organizarea unei Săptămâni Naţionale a Voluntariatului este nu doar o acţiune care să sublinieze importanţa voluntariatului în cadrul societăţii, ci şi promovarea acestuia ca modalitate de responsabilitate socială individuală şi colectivă. De asemenea, prin organizarea unei Săptămâni a Voluntariatului intenţionăm să promovăm conceptul şi practica voluntariatului activ, dar şi valorificarea potenţialului uman existent la nivelul fiecărei comunităţi. Pentru mai multe informatii despre acţiunile din cadrul SNV la Suceava, puteţi să ne contactaţi la tel/fax: 0230. 524 128 , e-mail: [email protected]”, precizează Alina Stredie.


Intră acum și în grupul de