O nouă ediţie a manifestării “LHCb@InternationalMasterclass” este organizată la Observatorul Astronomic din Suceava


Intră acum și în grupul de

O nouă ediţie a manifestării “LHCb@InternationalMasterclass”, care are ca scop popularizarea fizicii şi a cercetării ştiinţifice în rândul liceenilor, se va desfăşura, vineri, la Observatorul Astronomic din Suceava.

Potrivit unui comunicat al USV, în cadrul participării României la CERN, cercetătorii de la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) – Geneva, Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group, continuă demersul de popularizare a fizicii și a cercetării științifice în rândul elevilor de liceu prin organizarea „LHCb@InternationalMasterclasses” 2024.

Activitatea se va desfășura vineri, 16 februarie, începând cu ora 09.00, la Observatorul Astronomic și Planetariul USV.

Acțiunea se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII și le permite, de-a lungul unei zile, să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Pe durata acestei zile, elevii vor avea ocazia să participe la cursuri de particule elementare și să se implice în analizarea datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb.

Totodată, elevii vor avea posibilitatea să discute rezultatele obținute prin videoconferință cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegi din alte centre universitare (Bari, Florența, Ferrara și Dortmund), care fac parte din programul „LHCb@InternationalMasterclasses”.


Intră acum și în grupul de