Fotografii inedite din timpul unei expeditii in Himalaya, reunite intr-o expozitie de colectie. Unde vor fi expuse imaginile, afli de aici


Intră acum și în grupul de

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, situat în centrul oraşului Gura Humorului, va găzdui miercuri, 15 iunie, începând cu orele 17.00, vernisajul unei expoziţii fotografice inedite, intitulată “Povestiri din Himalaya”.

Potrivit organizatorilor, fotografiile care vor fi expuse au fost realizate în timpul expediţiei româneşti de trekking fotografic în Himalaya, “Nikon Himalaya Trek”. Timp de 20 de zile, expediţia fotografică condusă de Mihai Moiceanu a acoperit un itinerariu considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume.

“Cele 50 de imagini expuse deschid poarta spre << Acoperişul Lumii >>, spre decorul exotic şi legendele Nepalului, spre viaţa, tradiţiile şi obiceiurile oamenilor acelor locuri. Toţi cei care vor participa la vernisaj au rezervate bilete la o călătorie fantastică printre cele mai înalte vârfuri ale Pământului, pe drumul de munte parcurs de Mihai Moiceanu. În cale vor întâlni personaje pitoreşti şi peisaje care le vor tăia răsuflarea. Diaporama << Povestiri din Himalaya >> care conţine peste 600 de fotografii derulate pe un fond sonor exotic, ne va dezvălui o lume inedită şi mai puţin cunoscută”, asigură organizatorii.

Aceştia mai informează că Nikon a oferit liderului expediţiei aparatele foto Nikon D3 şi Nikon D700, cu ajutorul cărora „Mihai Moiceanu a fotografiat în condiţii extrem de dificile, de la temperaturile ridicate şi umiditatea extremă din jungla tropicală până la frigul şi vântul din ţinuturile gheţarilor veşnici, fotografiile fiind realizate pe materialul fotografic argentic profesional oferit de AME Design şi panotate de Monsmedius”.

Expoziţia “Povestiri din Himalaya” va fi deschisă publicului în perioada 15 – 30 iunie 2011, cu program de vizitare de marţi până duminică între orele 8.00 – 16.00. În seara vernisajului intrarea va fi liber.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei oraşului Gura Humorului şi al Fotoclubului “Mărul”.

Fotografiile cuprinse în expoziţie pot fi vizualizate şi online pe site-ul autorului www.cameramm.ro, la secţiunea artistic.


Intră acum și în grupul de