La 75 de ani de la nastere, romancierul Norman Manea va fi celebrat la Suceava. Afla unde si in ce fel


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” în parteneriat cu ICR NEW YORK şi BARD COLLEGE organizează în data de 27, respectiv 28 iunie, în incinta bibliotecii sucevene, un workshop intitulat “Norman Manea 75 – A celebration”, cu scopul de a marca împlinirea a 75 de ani ai marelui scriitor roman şi universal Norman Manea, anunţă coordonatoarea acţiunii, scriitoarea Angela Furtună.

Norman Manea (n. 19 iulie 1936) este un romancier evreu născut în Suceava, fost dizident, care din 1986 trăieşte în SUA. Este unul dintre cei mai traduşi romancieri români, fiind considerat totodată unul din marii scriitorii români din exil.

Potrivit sursei amintite mai sus, tematica workshop-ului va fi: “Norman Manea – un scriitor important al literaturii române și internaționale, dar și o personalitate complexă a culturii românești și universale”.

În cadrul evenimentului, invitaţii se vor putea bucura de expoziții de carte din Biblioteca Bucovinei și din Librăriile Alexandria, lecturi publice, audiții și vizionări de pelicule, precum și înregistrări video.

Acţiunea va avea loc cu sprijinul Bibliotecii Bucovinei, Consiliului Judeţean Suceava, Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, Librăriilor Alexandria şi a forum-ului www. agonia.ro.


Intră acum și în grupul de