Festivalul „Sarmalutelor Bucovinene” va debuta in cadrul „Zilelor Sucevei”, editia 2011 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Bucătarii din toate restaurantele din oraş se vor întrece în cadrul unei competiţii inedite care va fi lansată pe parcursul ediţiei din acest an a „Zilelor Sucevei”. Potrivit primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, este vorba de prima ediţie a Festivalului “Sărmăluţelor Bucovinene”, marele câştigător urmând să fie premiat cu trofeul „Găluşca de aur”.

Edilul-şef al oraşului a spus că, fiind un mare consumator de sarmale, va face parte din juriul acestui concurs.

Lungu a menţionat că sarmalele prezentate în concurs vor fi oferite, contra cost, participanţilor la manifestările din oraş, iar banii vor fi donaţi Asociaţiei părinţilor cu copii cu nevoi speciale din Suceava.

Zeci de mii de pelerini din toată ţara sunt aşteptaţi de joi seara la Suceava aceştia urmând să se roage la moaştele Sfântului Ioan cel Nou şi să participe, vineri, la Sfânta Liturghie oficiată în curtea mănăstirii şi apoi la o procesiune pe străzile oraşului.

Vineri după amiaza vor începe în Suceava manifestările prilejuite de Zilele oraşului, urmând ca până duminică să fie organizate concerte, spectacole sau vernisaje de expoziţii.


Intră acum și în grupul de