Marius Ursaciuc a renuntat, pentru trei zile, la atributiile de edil-sef al orasului Gura Humorului. Afla aici in ce context


Intră acum și în grupul de

“Dacă dispar şi festivalurile de umor putem stinge lumina în ţara asta”, a afirmat, vineri, celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s, la festivitatea de deschidere a Festivalului internaţional de umor “Umor la Gura-Humorului”, felicitându-l pe primarul oraşului, Marius Urscaiuc, pentru faptul că acest festival a ajuns la cea de-a XXI-a ediţie prin eforturi ale autorităţilor locale.

La festivitatea de deschidere a Festivalului internaţional de umor “Umor la Gura-Humorului”, primarul Ursaciuc a transferat, simbolic, pentru trei zile, atribuţiile de edil-şef al oraşului preşedintelui onorific al Festivalului internaţional de umor “Umor la Gura Humorului” Ştefan Popa Popa’s, arătând că pe perioada desfăşurării manifestărilor, acesta trebuie sa fie coordonatorul bunei dispoziţii.

Edilul-şef humorean a mai precizat că din acest an, festivitatea de deschidere a festivalului de umor coincide cu deschiderea oficială a zilelor oraşului Gura-Humorului, îndemnându-i pe participanţi să se bucure de toate acţiunile incluse în program.

La rândul său, Ştefan Popa Popa’s, a arătat că pe parcursul festivalului, caricaturisti de renume, inclusiv membri ai juriului vor face caricaturi gratuite doritorilor, adăugând că în acest fel speră că românii să prindă gust pentru caricatură.

La festivalul de umor s-au înscris un număr de 141 de concurenţi la secţiunea grafica satirică, iar în urma unei jurizari preliminare au rămas în concurs 102 concurenţi din 38 de ţări, în timp ce la secţiunea de literatură umoristică sunt 45 de participanţi, în timp ce la fotografie umoristică, secţiune nouă, s-au înscris şase concurenţi.

În perioada 8-10 iulie, la Gura Humorului au loc Zilele oraşului.


Intră acum și în grupul de