Rezultate finale Bacalaureat 2011: La Suceava, au fost marite 327 de note in urma contestatiilor. Procentul de promovabilitate a crescut la 66,25%


Intră acum și în grupul de

UPDATE, ora 17.30:

În urma soluţionării contestaţiilor depuse de elevii suceveni la materiile de la examenul de bacalaureat, procentul de promovabilitate a crescut în judeţul Suceava cu aproape 1,18%

Acest rezultat este unul provizoriu însă întrucât potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman, nici până la această oră, nu au fost centralizate toate datele privind notele obţinute în urma contestaţiilor.

Hacman a explicat că datorită unor probleme tehnice, centrul de evaluare de la Siret se află în imposibilitatea de a furniza rezultatele tezelor contestate. Fără datele de la acest centru de corectură promovabilitatea în judeţul Suceava se ridică în acest moment la 66,21%.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, la nivelul judeţului Suceava, din 3.516 contestatii depuse, un număr de 934 de note au fost modificate (327 prin creştere, 607 prin scădere), în timp ce 2.582 note au rămas nemodificate.

Hacman a mai spus că procentul de promovabilitate după soluţionarea contestaţiilor urmează să fie stabilit.

Notele obţinute de elevii din judeţul Suceava, care au făcut contestaţii la materiile de examen au fost atât la liceele unde elevii au susţinut examenul, cât şi pe internet, pe portalul www.edu.ro.

Deşi judeţul Suceava este primul pe ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea în urma examenului de bacalaureat din acest an, numărul contestaţiilor depuse de elevii nemulţumiţi este impresionant.

Peste 3.500 de contestaţii au fost înregistrate în judeţul Suceava. Conform datelor puse la dispoziţie de către purtătorul de cuvânt al Ispectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, cele mai multe nemulţumiri au fost la Limba şi literatura română 1.144, urmând îndeaproape Matematica cu 1.067. Doar două dintre discipline au scăpat fără a se înregistra nicio nemulţumire fiind vorba despre Informatică T2 Pascal şi Chimie anorganică T2 Nivel II, în rest fiecare dintre celelalte 21 de probe cuprinse în lista de bacalaureat înregistrând cel puţin o contestaţie.

In judeţul Suceava, promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din iunie-iulie 2011, înainte de contestaţii, a fost de 65,03 %.

În urma afişării rezultatelor finale pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, în judeţul Suceava s-a înregistrat un număr de circa 2.500 de elevi care au fost declaraţi respinşi. Dintre aceştia, aproape 1.900 au obţinut medii sub cinci, iar restul cu medii cuprinse între cinci şi şase, ştiut fiind faptul că minim 6.00 este nota medie finală acceptată pentru a fi declarat admis.

Rezultatele obţinute de elevii suceveni la examenul de bacalaureat 2011 plasează judeţul pe primul loc din ţară în ce priveşte gradul de promovabilitate. Chiar şi cu un procent de promovabilitate mai scăzut cu aproape 23% faţă de anul trecut (87,39 %), Suceava ocupă un loc de frunte în ierarhia naţională.


Intră acum și în grupul de