MAI reduce 182 de posturi in judetul Suceava. Vezi care e institutia suceveana cu cele mai multe disponibilizari


Intră acum și în grupul de

Numărul de posturi ce vor fi reduse din instituţiile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) din judeţul Suceava se ridică la 182, informează Instituţia Prefectului judeţului Suceava într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, în vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi a încadrării cheltuielilor de personal în limita alocată pentru anul 2011, MAI redimensionează numărul de posturi ocupate de poliţişti, jandarmi, cadre militare, funcţionari publici şi personal contractual.

Astfel, la nivelul judeţului Suceava vor fi reduse 25 de posturi de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Suceava, din care două posturi de ofiţeri şi 23 de agenţi în timp ce Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va reduce 34 de posturi de execuţie, cu preponderenţă din sistemul de pază obiective. Cele mai multe posturi, 81 la număr, vor fi reduse de Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Suceava, din care 18 de ofiţeri, 37 de agenţi şi 26 de personal civil.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava va reduce 38 de posturi din sistemele de pază şi radiotelefonie, iar Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a Judeţului Suceava va reduce patru posturi, din care doi angajaţi contractuali şi doi funcţionari publici cu statut special.

Prefectura Suceava precizează că după finalizarea procedurilor stabilite, personalul disponibilizat rămâne la dispoziţie pentru trei luni de zile, perioadă în care poate opta pentru posturile disponibile ce vor fi puse la dispoziţie de alte structuri, în vederea acoperirii organigramelor aprobate, urmând ca, după această perioadă, să înceteze raporturile de serviciu. „Reorganizarea structurilor MAI are în vedere în primul rând menţinerea personalului operativ de intervenţie, asigurându-se astfel acelaşi nivel de siguranţă şi ordine publică pentru toţi cetăţenii judeţului Suceava”, se mai arată în comunicat.

În judeţul Suceava structurile MAI au în prezent aproximativ 3.300 de angajaţi.


Intră acum și în grupul de