La ceas aniversar, miting aviatic si zboruri pentru public la Aerodromul Floreni din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

La împlinirea unui an de activitate, Aerodromul Floreni (Vatra Dornei) îşi va deschide larg porţile. Sărbătoarea va fi condimentată de un miting aviatic, alături de evoluţii de zbor cu publicul, informează într-un comunicat de presă, Dan Cobuz, din partea departamentului comandament Aerodrom Floreni.

În document se arată că, sâmbătă, 30 iulie, vor avea loc evoluţii de zbor cu (şi pentru) public, seara fiind organizat un foc de tabără cu spectacol pirotehnic. De-a lungul zilei, participanţii se vor putea fotografia cu aparatele de zbor, vor putea asculta live comunicaţiile radio dintre echipajele aeronavelor cu turnul de control şi vor putea afla detalii privind cursurile de pilotaj organizate la aerodrom. Totodată, aceştia vor putea urmări evoluţiile aeronavelor participante sau vor putea experimenta pe propria piele cum este să fii “cu capul în nori”.

Potrivit aceleiaşi surse, duminică, 31 iulie, aniversarea va continua într-un cadru oficial, urmată de zboruri demonstrative alături de publicul spectator, care, din nou, va zbura alături de piloţi experimentaţi la bordul aeronavelor ultrauşoare.

Povestea aerodromului de lângă Vatra Dornei începe cu aproape doi ani în urmă, atunci când a fost descoperit într-o stare deplorabilă. El a fost reamenajat fiind administrat de către Asociaţia Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare Motorizate (APPAUM). După aproape un an de muncă, aerodromul a fost reintrodus pe harta de zbor a României, având ca ţintă promovarea turismului aerian şi organizarea cursurilor de pilotaj. La mai puţin de un an de la deschidere, turismul aerian pe Aerodromul Floreni a marcat primul succes, odată cu aterizarea a două avioane plecate tocmai din Franţa.

“ << Aerodromul dintre brazi >> este situat la 78 km de Bistriţa şi la 12 km de Vatra Dornei, la poalele Muntelui Ouşorul, încadrat de Munţii Călimani şi de Munţii Rodnei. Un peisaj de vis văzut atât de la sol, cât şi din aer. Evenimentul aniversar poartă semnătura administratorilor acestui minunat loc de zbor, revistei Pilot Magazin şi Asociaţiei Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare Motorizate din România, cu sprijinul permanent al Primăriei comunei Dorna Candrenilor, a organelor de ordine şi a locuitorilor”, se mai precizează în comunicatul de presă remis redacţiei NewsBucovina.ro.


Intră acum și în grupul de