Suceava se pregateste pentru cea de-a V-a editie a „Festivalului de Arta Medievala”. Afla aici perioada de desfasurare a evenimentului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” invită sucevenii în perioada 11-14 august 2011, la Cetatea de Scaun a Sucevei, acolo unde publicul larg se va putea bucura de teatru, muzică şi de o veritabilă atmosferă medievală, informează într-un comunicat de presă, Loredana Bortă, responsabil PR în cadrul Muzeului Bucovinei.

Potrivit aceleiaşi surse, manifestarea culturală de masă va aduce,la Cetatea de Scaun a Sucevei, actori ambulanţi, păpuşari şi cascadori care vor oferi publicului turniruri medievale între cavaleri, spectacole cu foc, dansuri, cântece medievale şi şcoli de lupte.

„Printre trupele noi care vor concerta anul acesta în cadrul << Festivalului de Artă Medievală >> , se regăsesc: Ordinul cavalerilor de Hunedoara, Ordinul dragonilor din Transilvania, din Cluj, trupa Argotica, trupa Străjerii Coroanei şi Asociaţia Paladinii de Terra, Mediaş, respectiv Ordinul Cavalerilor de Mediaş. Şi anul acesta, festivalul va avea turnir, aceasta reprezentând una dintre piesele de rezistenţă ale evenimentului. Discutăm aici de turnir cu 6 cai şi 6 cascadori. Joi, începând cu ora 17.00, Ion Caramitru va susţine un recital de poezie, însoţit de Victor Octav Popa, de la Filarmonica << George Enescu >> din Bucureşti. Urmează apoi o trupă de muzică medievală, iar seara, începând cu ora 20.00, va concerta trupa Harra care va cânta până la sosirea în cetate a tradiţionalei parade a participanţilor, care se desfăşura pe traseul Obcine – George Enescu – Areni – Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun. Întrucât în timpul paradei participanţii vor duce făclii, sunt de părere că va fi un spectacol vizual, de excepţie oferit sucevenilor. Festivalul va continua vineri, sâmbătă şi duminică, când vor avea loc spectacole diverse (lupte medievale, spectacole pirotehnice, ateliere de dans, de tir cu arcul, de lupte cu spada). Dimineţile de sâmbătă şi duminică vor fi rezervate copiilor care se vor bucura de piese de teatru puse în scenă de Teatrul pentru Copii şi Tineret << Vasilache >> din Botoşani”, a arătat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, într-un interviu acordat în exclusivitate publicaţiei NewsBucovina.ro.

Potrivit sursei citate, momentele istorice din cetate vor fi puse în scenă de Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, iar Coco Fachirul şi cântăreţul la fierăstrău Benedict Popescu vor anima atmosfera pe toată durata festivalului.


Intră acum și în grupul de