Gheorghe Flutur le cere fermierilor sa bage banii din subventii tot in agricultura si sa nu ii cheltuiasca pe petreceri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PDL Gheorghe Flutur, a anunțat miercuri, la Câmpulung Moldovenesc, cu ocazia inaugurării Centrului Local al Agenției de Plăți și Intervenții in Agricultură (APIA) că cele două agenții de plăți din agricultură care există în momentul de față ar putea să se unească într-una singură în cadrul procesului de reorganizare a instituțiilor din întreaga țară.

El a mai spus că în cadrul procesului de reorganizare a instituțiilor din țară cele două agenții de plăți în agricultură, Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) și Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) se vor uni.

Flutur a arătat că agenția de plăți în agricultură ce se va înființa, va funcționa pe infrastructura APIA și a menționat că noua agenție va trebui acreditată din nou de Comisia Europeană.

El a subliniat că agențiile de plăți în agricultură au fost negociate și omologate pe vremea când era ministru al Agriculturii și că prin acestea fermierii obțin finanțarea oferită de Uniunea Europeană.

Flutur: ”Nu trebuie ca banii de la UE din subvenții să fie folosiți pentru cununii sau botezuri” !

Gheorghe Flutur a ținut să remarce că această filială de la Câmpulung Moldovenesc va rula fonduri de peste șapte milioane de euro anual și le-a solicitat angajaților să fie foarte atenți când aprobă subvențiile pentru cei aproximativ 6.900 de fermieri din zonă, pentru a nu avea ulterior probleme cu actele. ”Mai bine citiți de două ori decât să trebuiască să fugiți după oameni să le luați banii înapoi”, a subliniat președintele Consiliului Județean Suceava.

Flutur a adăugat că, în prezent, fermierii din zona de munte beneficiază de subvenție de peste 360 de euro pe hectar și că aceasta va fi crescută și i-a îndemnat pe aceștia să folosească fondurile obținute pentru dezvoltare, pentru achiziționarea de animale de rase performante.

”Nu trebuie ca banii de la Uniunea Europeană pentru subvenții să fie folosiți pentru cununii sau botezuri, ci trebuie investiți tot în agricultură”, a spus Flutur care a subliniat că este nevoie ca fermierii să fie învățați cum să investească în continuare.

Totodată, el a cerut angajaților APIA să se deplaseze mai mult în localitățile arondate și să sprijine fermierii. Gheorghe Flutur a mai spus că acest an este foarte bun pentru agricultură și că există premisele ca balanța alimentară să fie echilibrată.


Intră acum și în grupul de