Lantul hotelier Continental Hotels a marcat la Suceava 20 de ani de existenta. Afla aici cine a fost invitatul de special al evenimentului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sala „Hora” din incinta restaurantului sucevean Continental, a găzduit marţi, un eveniment deosebit, marcat de împlinirea a 20 de ani de existenţă a lanţului hotelier Continental Hotels, moment la care a fost de faţă şi Radu Enache, preşedintele celui mai puternic lanţ hotelier românesc – Continental Hotels.

„Pe data de 15 aprilie 2011 Continentals Hotels a făcut 20 de ani de funcţionare, reţeaua fiind înregistrată pe data de 15 aprilie 1991 într-o structură de 5 hoteluri (Hotel Continental din Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Târgu Mureş şi Sibiu). În timp am evoluat, iar de la c.c.a. 490 de camere cât existau în momentul încorporării acestei societăţi, la ora actuală deţinem 14 sucursale, cu peste 1.900 de camere, sucursale care acoperă o plajă hotelieră de la două până la cinci stele. Dacă la început numărul angajaţilor era de 400, la acest moment a ajuns la 980 de oameni”, a declarat Radu Enache.

Preşedintele şi-a arătat mulţumirea în ceea ce priveşte reuşita lansării pe piaţa românească a unui nou brand de două stele – Hello Hotels, inaugurarea reţelei de cofetării şi cafenele – Tekaffe, a restaurantelor cu specific balcanic – Balkan Bistro şi a restaurantelor Mondo ş.a.

Preşedintele a pomenit totodată de lansarea unor brand-uri de patru stele prin Continental forum-uri, precum şi semnarea unei colaborări pe termen lung (de peste 20 de ani), cu grupul francez Acor (al doilea grup operator din lume pentru promovarea brand-ului Ibis în România). „La acest moment, proprietate a Continentalului sunt cele patru hoteluri Ibis care funcţionează în ţară, iar anul trecut am intrat în exploatare cu noul nostru brand de cinci stele – Grand Hotel Continental din Bucureşti”, a explicat Enache.

Deşi a precizat faptul că lanţul hotelier Continental a reuşit să se impună prin resursa umană, pe piaţa hotelieră din România, pre;edintele a recunoscut că există situaţii în care unele baze materiale nu sunt la înălţimea turiştilor, însă a susţinut că acest lucru poate fi recompensat prin resursa umană pe care o promovează, pe care o specializează prin training-uri şi pe care încearcă să o ţină la nivelul espectativelor clienţilor. Totodată, după promovarea online, Radu Enache a sesizat o creştere de 16% a numărului de clienţi.

Perspective vagi asupra demararii unui proiect de modernizare a hotelului Continental Suceava”

Referitor la Hotel Continental Suceava, care datează din 1998, cunoscut iniţial sub denumirea de hotel „Arcaşul” s-a spus: „ Din nefericire am făcut de-a lungul vremii câteva modernizări, dar amintesc că ne aflăm într-o situaţie dificilă din punct de vedre turistic. Tocmai această situaţie nu ne poate conduce la decizia de a face investiţii. Cert este că există un proiect de modernizare pentru locaţia de la Suceava, ce urmează a fi revigorat anul acesta solicitând autorizaţia de construcţie, având în vedere faptul că estimăm ca anul 2012, respectiv următori ani să aducă revenirea necesară a industriei turismului”, a explicat preşedintele Continental Hotels.

Cu alte cuvinte, Radu Enache a subliniat faptul că demararea unui astfel de proiect de modernizare, de dezvoltare a hotelului Continental de la Suceava, şi nu numai, ţine de situaţia actuală a economiei. Conform sursei citate, o astfel de investiţie la Suceava s-ar ridica la suma de 3,5 milioane euro şi ar presupune restructurarea totală a hotelului Continental Suceava, respectiv adiţionarea unor funcţiuni, crearae unor săli de conferinţe etc.

Potrivit preşedintelui lanţului Continental Hotels, dacă la acest moment Hotel Continental din Suceava este un hotel de 2 stele, prin demararea acestui proiect, el va ajunge un Continental de 4 stele.

La acest moment, gradul de ocupare în cel mai puternic lanţ hotelier românesc – Continental Hotels este de 65%.


Intră acum și în grupul de