Grigore Lese va fi prezent si la a doua editie a Festivalului de „Tarafuri si Fanfare”, de la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După reuşita ultimelor două festivaluri organizate în Cetatea de Scaun a Sucevei, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, respectiv Festivalul „Bucovina Rock Castle”, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, anunţă cea de-a doua ediţie a Festivalului de „Tarafuri şi Fanfare”, ce va avea loc în perioada 27-28 august, în incinta Muzeului Satului Bucovinean.

Cu Grigore Leşe în rolul de amfitrion, la manifestare vor participa formaţii venite din diferite zone ale ţării (Dolj, Alba Iulia, Maramureş), alături de fanfare din zona Bucovinei. „Cea de-a doua ediţie a Festivalului << Tarafuri şi Fanfare >> se va desfăşura sâmbătă şi duminică, respectiv în data de 27-28 august, la Muzeul Satului Bucovinean, cu începere de la ora 17.00. Intrarea se va face pe bază de bilet. Precizez pe această cale că nu cuantumul biletului ne interesează. Biletul înseamnă civilizaţie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Emil Ursu.

Festivalul de „Tarafuri şi Fanfare” a început la Sibiu şi funcţionează de anul trecut şi la Suceava, fiind un concept realizat Marius Tucă şi Grigore Leşe. „Noi am atras şi la Suceava acest festival, pe de o parte pentru ineditul lui, pe de altă parte pentru faptul că maestrul Grigore Leşe reuşeşte să identifice cât a mai rămas din muzica arhaică şi din muzica originală”, a completat directorul Muzeului Bucovinei.


Intră acum și în grupul de