„Caricaturi si ilustratii” by Raluca Ionita, la Clubul Artelor Vizuale din Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava găzduieşte în aceste zile o expoziţie ingenioasă de ilustraţii şi caricaturi, ce poartă semnătura tinerei artiste Raluca Ioniţă, în vârstă de 26 de ani.

Absolventă a Facultăţii de Arte Plastice decorative şi design „George Enescu” din Iaşi, tânăra a adus în faţa publicului sucevean în jur de 40 de lucrări (caricaturi, ilustraţii) ce prezintă situaţii întâlnite în cotidian, inspirate din viaţa personală şi a prietenilor săi.

„Multe dintre lucrările expuse, astăzi (n.r. joi) aici au fost făcute chiar pe foi din agende, desene colecţionate de mine de-a lungul timpului, din care nu mi-aş fi imaginat vreodată că pot realiza o expoziţie. Ideea organizării unei astfel de expoziţii a venit anul trecut, din partea unui foarte bun prieten sucevean, care timp de un an de zile m-a încurajat în acest sens. Mă regăsesc în parte dintre lucrările mele, deoarece ele reprezintă stări de moment pe care le-am avut, inspiraţia mea venind şi din poveştile de viaţă ale prietenilor mei”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Raluca Ioniţă.

Ca perspectivă de viitor în organizarea unei noi expoziţii, tânăra se va plia pe ideea realizării unor benzi desenate, specificând faptul că în facultate a realizat ilustraţii de carte pentru copii, colaborând cu reviste de profil din Bucureşti şi Constanţa.

Deşi se află la prima expoziţie personală, artista Raluca Ioniţă a mai expus la Suceava în anul 2009, în cadrul „Anualei de Artă”, alături de artiştii din U.A.P., iar în 2010 a expus în cadrul Muzeului de Istorie, alături de membri din cadrul Uniunii Artiştilor Amatori.

Expoziţia „Caricaturi şi ilustraţii” poate fi vizitată în perioada 15-30 septembrie 2011.


Intră acum și în grupul de