„Caricaturi si ilustratii” by Raluca Ionita, la Clubul Artelor Vizuale din Shopping City Suceava

Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava găzduieşte în aceste zile o expoziţie ingenioasă de ilustraţii şi caricaturi, ce poartă semnătura tinerei artiste Raluca Ioniţă, în vârstă de 26 de ani.

Absolventă a Facultăţii de Arte Plastice decorative şi design „George Enescu” din Iaşi, tânăra a adus în faţa publicului sucevean în jur de 40 de lucrări (caricaturi, ilustraţii) ce prezintă situaţii întâlnite în cotidian, inspirate din viaţa personală şi a prietenilor săi.

„Multe dintre lucrările expuse, astăzi (n.r. joi) aici au fost făcute chiar pe foi din agende, desene colecţionate de mine de-a lungul timpului, din care nu mi-aş fi imaginat vreodată că pot realiza o expoziţie. Ideea organizării unei astfel de expoziţii a venit anul trecut, din partea unui foarte bun prieten sucevean, care timp de un an de zile m-a încurajat în acest sens. Mă regăsesc în parte dintre lucrările mele, deoarece ele reprezintă stări de moment pe care le-am avut, inspiraţia mea venind şi din poveştile de viaţă ale prietenilor mei”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Raluca Ioniţă.

Ca perspectivă de viitor în organizarea unei noi expoziţii, tânăra se va plia pe ideea realizării unor benzi desenate, specificând faptul că în facultate a realizat ilustraţii de carte pentru copii, colaborând cu reviste de profil din Bucureşti şi Constanţa.

Deşi se află la prima expoziţie personală, artista Raluca Ioniţă a mai expus la Suceava în anul 2009, în cadrul „Anualei de Artă”, alături de artiştii din U.A.P., iar în 2010 a expus în cadrul Muzeului de Istorie, alături de membri din cadrul Uniunii Artiştilor Amatori.

Expoziţia „Caricaturi şi ilustraţii” poate fi vizitată în perioada 15-30 septembrie 2011.