„L’homme de chevet”, al doilea film proiectat in cadrul Serilor de Film Francez, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Serile de Film Francez organizate de Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei din municipiul Suceava, programate în fiecare zi de joi, continuă şi în această săptămână cu proiecţia filmului L’homme de chevet (Omul de căpătâi), informează într-un comunicat de presă, Roxana Bondar şi Andriana Candrianu, voluntare în cadrul Biroului Francez.

Potrivit acestora, filmul îi are în distribuţie pe Sophie Marceau (Muriel) şi Christophe Lambert (Leo), fiind o emoţionantă poveste a zilelor noastre. „Léo, fost campion de box, se autodistruge lent devenind alcoolic. La îndemnul prietenului lui, Jairo, el se angajează în serviciul tinerei tetraplegice Muriel. Cu timpul, o pasionantă poveste de iubire se înfiripă … Spectatorii vor avea bucuria reîntâlnirii cu Cristophe Lambert, un Mickey Rourke francez, aici într-un rol care-i vine ca o mănuşă: un tip abandonat de fani, care a încasat ceva pumni, dar care mai are încă o şansă, aceea a disperării. Partenera lui, o Sophie Marceau strălucitoare, hollywoodiană, cu tenul de porţelan şi cu replici care se întipăresc în memorie (preluare Guillemette Odicino, Télérama)”, se relatează în document.

„Vă invităm să vizionaţi această proiecţie adresată publicului larg, joi, 23 februarie 2012, începând cu ora 16:00, la Casa Prieteniei. Intrarea este liberă”, transmit organizatorii Serilor de Film Francez.


Intră acum și în grupul de