„Steagurile domnitorilor Moldovei” vor fi expuse la Muzeul Bucovinei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei propune sucevenilor începând cu jumătatea lunii martie, două expoziţii deosebit de interesante la care conducerea instituţiei aşteaptă o prezenţă semnificativă. Potrivit declaraţiilor făcute de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, pe parcursul zilei de luni, este vorba despre expoziţiile intitulate „Basarabia, Oameni, Locuri, Frontiere” şi „Steagurile domnitorilor Moldovei”.

Prima dintre expoziţiile amintite va fi deschisă în data de 27 martie, acţiunea culturală fiind realizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi este dedicată aniversării a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria Mamă.

„Expoziţia cuprinde un număr de 54 de exponate în care se regăsesc documente, publicaţii, medalii, hărţi originale, fotografii şi alte obiecte prin care se doreşte să se ofere o imagine cât mai completă a trecutului acestei părţi a pământului românesc”, a declarat Emil Ursu adăugând că în curând, „Secţia de Istorie a muzeului va aduce modificări importante în expoziţia de bază a Muzeului Bucovinei ce vor contura mai bine problema Basarabiei”.

Expoziţia „Steagurile domnitorilor Moldovei” va fi deschisă chiar la mijlocul lunii martie şi la fel ca cealaltă acţiune se va derula pe parcursul a 30 de zile. Lucrările sunt replici ce respectă întocmai steagurile originale şi aparţin colecţionarului Petru-Nicolae Costin, din Republica Moldova. Potrivit conducerii muzeului, vor fi expuse 37 de steaguri de luptă ale domnitorilor Moldovei încercându-se astfel marcarea a 538 de ani de la Bătălia de la Vaslui.

„Trebuie să recunoaştem că această expoziţie se datorează fostului rector al Universităţii ştefan cel Mare din Suceava, Adrian Graur, practic el venind cu ideea, cunoscându-l pe colecţionarul care la ora actuală mai are în derulare o expoziţie în România, una cu arme”, a mai adăugat  Emil Ursu.


Intră acum și în grupul de