Expozitia „Lumea minunata a pasarilor” a fost deschisa la Muzeul de Stiintele Naturii Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava a fost deschisă expoziţia “Lumea minunată a păsărilor”, eveniment la care au participat elevi şi copii de la grădiniţele din municipiu.

Manifestarea prezintă în jur de 100 de exponate care fac parte din colecţia de ornitologie a muzeului, aducând în prim plan specii de păsări care, de regulă, nu se găsesc în expoziţia permanentă a instituţiei.

Muzeul de Ştiinţele Naturii deţine un patrimoniu ornitologic realizat pe parcursul a 50 de ani din principalele tipuri de ecosisteme terestre şi acvatice din nordul Moldovei. “În expoziţia actuală am grupat păsările pe familii – răpitoare de zi şi de noapte (acvila ţipătoare, acvila mică, şorecarul încălţat, uliul găinilor, eretele vânăt), răpitoare de noapte (bufniţa, huhurezul mare, huhurezul mic, huhurezul de iarnă, cucuveaua), corvide (corbul, gaiţa, alunarul), fazani (prepeliţă, potârniche), păsări cântătoare (sturzi, mierle, ciocănitori), alături de cea mai bine reprezentată familie, cea a păsărilor de baltă (stârci, egrete, lebăda, pelicanul, raţe, gâşte, lişiţa, găinuşa de baltă, barza neagră, peşcăruşul argintiu, pescăruşul râzător ş.a.)”, a arătat pentru NewsBucovina.ro, Mihaela Flutur, muzeograf.

În cadrul aceleiaşi expoziţii ornitologice, Muzeul de Ştiinţele Naturii găzduieşte şi o expoziţie de desene făcute de copiii de la Grădiniţele “Ţăndărică” şi “Guliver” din Suceava, realizate cu scopul de a marca “Ziua Mondială a Păsărilor”, sărbătorită anual în data de 1 aprilie.

Expoziţia “Lumea minunată a păsărilor” va rămâne deschisă publicului sucevean timp de o lună, până în data de 1 mai 2013, şi poate fi vizitată zilnic, de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00, iar luni între orele 09.00-16.00.


Intră acum și în grupul de