Prezentare la sol si in zbor a unei aeronave ultrausoare motorizate (U.L.M.) clasa AUTOGIR, pe Aerodromul Floreni


Intră acum și în grupul de

Asociatia Pilotilor (APPAUM), in colaborare cu Aerodromul FLORENI, organizeaza in perioada 17-21 aprilie 2013, o prezentare la sol si in zbor a unei aeronave ultrausoare motorizate (U.L.M.) clasa AUTOGIR , sustinuta de catre doi piloti-instructori din Ungaria si Austria.

aeronava 1

“Aeronavele din clasa AUTOGIR sunt relativ noi si mai putin cunoscute in randul publicului larg, dar a caror dezvoltare sustinuta promite sa le asigure statutul de <<motocicleta aeriana>> in viitorul apropiat”, a explicat comandantul Aerodromului Floreni, Dan Cobuz.

Potrivit acestuia, la eveniment participa deja piloti licentiati pe alte clase de aeronave (avion, motodeltaplan, moto-parapanta), dornici sa testeze performantele de zbor si tehnologiile de fabricatie aplicate.  Accesul publicului spectator este liber, in spatiul securizat rezervat, mai precizează Cobuz.

 Aerodromul FLORENI (www.aerodrom-floreni.ro) este localizat la cca. 12 km de municipiul Vatra Dornei (catre Bistrita/Dej/Cluj) in localitatea Dealu Floreni (com. Dorna Candrenilor), functionand din anul 2010 ca aerodrom de aviatie generala si lucru aerian, scoala de pilotaj si centru de asistenta tehnica pentru motoare de avioane U.L.M.

aeronava 2


Intră acum și în grupul de