Festivalul “Lumina Invierii, Lumina Primaverii”, editia a III-a, la Cajvana


Intră acum și în grupul de

 La Cajvana a avut loc marţi, 7 mai, Festivalul “Lumina Învierii, Lumina Primăverii”, ediţia a III-a, subproiect în cadrul proiectului judeţean “Paştele în Bucovina”. În cele patru ore cât a durat festivalul, la Casa de Cultură din Cajvana, spectatorii, copii, părinţi, bunici şi cadre didactice, dar şi oficialităţi ale oraşului Cajvana, primarul Gheorghe Tomăscu, preotul dr. Gheorghiţă Davidoaia, au urmărit un bogat colaj artistic de cântece religioase, scenete, poezii închinate sărbătorilor pascale. Nu au lipsit din program dansurile „Şchioapa” şi „Ciobănaşul”, precum şi suitele de dansuri “Hora” şi “Sârba”, prezentate de Ansamblul “Stejărelul”, pregătit de profesorul Iulian Ciotu.

festival cajvana 1

În sala de protocol a Căminului Cultural a avut loc vernisajul expoziţiei „Artă şi culoare în zi de sărbătoare”. Cei prezenţi au putut admira adevărate opere de artă ale preşcolarilor şi elevilor din Cajvana. În expoziţie au putut fi văzute ouă lucrate cu migală în tehnica quilling, o adevărată explozie de culoare. Directorul Nicolae Robu a declarat că lucrările din expoziţie „sunt o mărturie clară a datinilor, credinţelor şi obiceiurilor pascale, practic un element al culturii spirituale specifice poporului nostrum”. “Ele transmit bucurie şi uimire, dar şi smerenie şi împăcare. Tehnicile şi elementele de limbaj plastic au fost împletite cu măiestrie în lucrările expuse în expoziţie: felicitări, colaje,  desene, machete”, a arătat Robu, care a completat că festivalul este o manifestare culturală de mare importanţă pentru oraşul Cajvana, un moment de întâlnire şi schimburi spirituale între colectivele de preşcolari şi şcolari.

festival cajvana 2

 Manifestarea a fost organizată de Liceul Tehnologic Cajvana, reprezentat de directorul coordinator prof. Nicolae Robu şi directorii adjuncţi prof. Floarea Iacoban şi Iulian Ciotu, în parteneriat cu Primăria Oraşului Cajvana, reprezentată de primarul Gheorghe Tomăscu.

festival cajvana 3


Intră acum și în grupul de