Nechifor: Nu exista probleme privind derularea proiectului de 120 de milioane de euro finantat prin POS Mediu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 2

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a ţinut joi să facă câteva precizări, după ce preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a spus că ACET are probleme în acest moment din cauza Termica SA, care are datorii foarte mari către operatorul de apă şi a apreciat că dacă datoriile nu vor fi stinse, acestea vor frâna ACET în atragerea de fonduri europene ceea ce va însemna un dezastru pentru judeţul Suceava.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că operatorul regional de apă, ACET SA Suceava, are stabilitate financiară chiar dacă are de recuperat datorii mari şi că nu există probleme pentru derularea proiectului de 120 de milioane de euro finanţat prin POS Mediu. Nechifor a spus că este adevărat că ACET SA are sume mari de recuperat de la Termica SA şi că a discutat şi cu primarul Sucevei, Ion Lungu, care l-a asigurat că se fac eforturi pentru găsirea de soluţii de finanţare a Termica pentru plata datoriei.

Şeful administraţiei judeţene sucevene a subliniat că municipiul Suceava a depus documentaţia pentru a obţine un credit guvernamental de 13 milioane de lei pentru plata datoriilor. El a menţionat că între ACET şi Termica a fost încheiat, anul trecut, un grafic de rambursare care nu a fost respectat de Termica SA.

Termica SA are datorii de 6 milioane de lei către operatorul regional de apă ACET SA. Consiliul Judeţean Suceava şi operatorul regional de apă ACET SA implementează un proiect judeţean de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1, în valoare de 120 de milioane de euro şi care se adresează unui număr de 200.000 de beneficiari din zonele Suceava – Salcea, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Gura Humorului.  O sumă de aproape 20 de milioane de euro este prevăzută pentru echipament, asistenţă tehnică, proiectare, supervizare şi alte cheltuieli neprevăzute. Consultantul proiectului este consorţiul format din firma spaniolă Eptisa Servicies de Inginieria SL şi Eptisa România.


Intră acum și în grupul de