Filmul documentar „Supravegheat de securitate in anii ’70-’80” poate fi vizionat la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

SecuritaeaLa Muzeul de Istorie este deschisă până pe 9 februarie a.c. expoziţia „Securitatea – instrument al dictaturii”, realizată de Muzeul Bucovinei în colaborare cu C.N.S.A.S. Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei muzeale, expoziţia îşi propune să prezinte publicului, într-o formă accesibilă şi sintetică, istoria de peste patru decenii a Securităţii, în multiplele ei ipostaze instituţionale, sprijinind, astfel, o mai bună înţelegere a dimensiunii fenomenului totalitar.

În cadrul acestei expoziţii, vizitatorii au posibilitatea să vizioneze filmul documentar realizat de C.N.S.A.S, „Supravegheat de securitate în anii ’70-’80”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, după următorul program: miercuri şi joi, orele 11-15, vizitatorii individuali, iar pentru grupuri organizate, permanent, orele 10-16 (luni închis).

 Joi, 30 ianuarie, orele 11.30, un grup de elevi de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, îndrumaţi de prof. Doina Ciobanu, va avea o întâlnire -dezbatere legată de tematica expoziţiei, cu ilustrul om de cultură Radu Bercea, care a cunoscut din greu regimul închisorilor comuniste.


Intră acum și în grupul de