Expozitia ”Bucovina Istorica”, la sediul Arhivelor Nationale Suceava


Intră acum și în grupul de

Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Suceava organizează, în perioada 7 aprilie-7 mai 2014, expoziția ”Bucovina Istorică”.

„Sperăm ca această expoziție să fie o binevenită opțiune pentru activitățile și programele ce se vor înscrie în cadrul „Săptămânii Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, așteptându-vă să ne vizitați la sediul Arhivelor Naționale Suceava, strada Ştefan cel Mare nr. 33, în perioada 07.04.2014-11.04.2014, de luni până vineri între orele 10.00 – 16.00”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Judeţean Suceava al Arhivelor Naţionale.

Lansată în anul 2013 de către Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Suceava,  în cadrul manifestărilor legate de Ziua Bucovinei, expoziția aduce în fața publicului larg numeroase documente oficiale care redau succint evoluția istorică a Bucovinei, din momentul anexării sale în secolul XVIII de către Imperiul Habsburgic și până la momentul Unirii Bucovinei cu România.

Sursa citată mai precizează că în cadrul expoziției, sunt urmărite câteva mari teme care au marcat destinul Bucovinei istorice: statutul politic, administrativ și constituțional al provinciei, dezvoltarea edilitar-urbană a Bucovinei, cadastru și proprietate funciară în Bucovina, dezvoltarea învățământului multinațional și a culturii în Bucovina 1786-1918,  precum și o galerie a personalităților bucovinene.


Intră acum și în grupul de