Elevii suceveni, asteptati sa viziteze expozitia „Cand bunicii si parintii nostri erau scolari…”


Intră acum și în grupul de

Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Suceava organizează în perioada 7 – 11 aprilie 2014 expoziţia foto-documentară ”…CÂND BUNICII ȘI PĂRINȚII NOȘTRI ERAU ȘCOLARI….”.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, această expoziție a fost creată în vederea participării în cadrul programelor și activităților „Săptămânii Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun !”.

Astfel, la sediul  Arhivelor Naționale Suceava, strada Ştefan cel Mare nr. 33, vor fi expuse fotografii şi documente privind desfăşurarea orelor de curs în şcolile sucevene, activitatea organizaţiilor de pionieri şi a celor UTC, organizarea practicii agricole şi a celei în producţie în perioada de până în anul 1989.

Un capitol separat al expoziţiei, intitulat „O altfel de şcoală”, prezintă evoluţia şcolilor ţărăneşti de adulţi organizate de Fundaţia Culturală Regele Mihai I la Cozmeni, Roşa, Şendriceni şi Bucşoaia în perioada 1942 – 1944. Expoziţia este, speră organizatorii, interesantă pentru actualii elevi, prin prisma ilustrării vieții școlare a generațiilor părinților și bunicilor lor, elevii de odinioară, și o bună completare pentru programele desfăşurate de şcoli în această perioadă sub titlul „Să ştii mai multe, să fi mai bun”.


Intră acum și în grupul de