Un weekend de vis pentru castigatoarea concursului „Selfie – hai in Bucovina”, organizat de NewsBucovina.ro, la Hanul Voievozilor din Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Frumusețea Bucovinei, cu peisaje unice și spectaculoase, cu tradiții și meșteșuguri păstrate cu sfințenie din generație în generație, au impresionat-o pe câștigătoarea concursului “Selfie – Hai în Bucovina”, organizat de către ziarul electronic www.newsbucovina.ro în perioada 18 august-15 septembrie.

Elena Mîndrilă a fost desemnată câștigătoarea marelui premiu, un weekend de vis la Hanul Voievozilor din Horodnic de Sus, chiar în perioada desfășurării festivalului „Tradiții și legende bucovinene”, după ce a înscris în concurs un selfie făcut pe espalanada Casei de Cultură Suceava.

foto castigatoare

Fericita câștigătoare a marelui premiu a fost însoțită la Hanul Voievozilor de către fiul său, Alexandru, elev în clasa a V-a la Școala Generală nr. 9 Ion Creangă. Reporterii NewsBucovina.ro au stat de vorbă cu cei doi, aceștia arătându-se foarte bucuroși de premiul câștigat și de faptul că hanul este unul pe gustul lor, amenajat cu multă atenție, cu obiecte de decor unicate, cu mâncare „ca la mama acasă”, exact ca în poveștile cu voievozi.

„Ne simțim exact cum ne așteptam, ca la noi acasă. Specificul acestei locații este tradițional bucovinean, iar eu fiind născută în Bucovina, mă simt exact ca la mama acasă. Mama tot avea perne cusute în cruciulițe, carpete țesute manual, țoale făcute din cordele și ladă de zestre. În schimb, am văzut pentru prima dată aici pumnal, buzdugan, arc cu săgeată, pocal și puști”, ne-a declarat Elena Mîndrilă.

De asemenea, aceasta a dorit să scoată în evidență faptul că a fost impresionată de multitudinea de flori și de iazul din curte.

castigatori Selfie hai in Bucovina (7)

În ceea ce privește mâncarea servită la Hanul Voievozilor, cei doi au declarat că au servit numai preparate foarte delicioase, făcute după rețetele tradiționale. „Ne-a plăcut foarte mult ciorba rădăuțeană, foarte cremoasă, cu piept de găină de țară, cu multă smântână, tochitura „ca la mama acasă”, cu cârnați de casă, cu ou, cu brânză de burduf, friptura de porc la tavă, cartofii copți, iar papanașii în trei straturi, cu afine în interior, au fost cireașa de pe tort”, a rememorat Elena Mîndrilă.

Selfie-ul înscris în concurs de către Elena Mîndrilă a fost realizat chiar în centrul orașului Suceava, pe esplanade Casei de Cultură, în perioada desfășurării Salonului Auto Bucovina: „Am postat o fotografie care să se potrivească temei concursului pentru că arată cât de frumos este centrul orașului. Am vrut să demonstrez tuturor cât de frumoasă este Suceava”, a explicat Elena Mîndrilă fotografia câștigătoare. Totodată, aceasta le este recunoscătoare tuturor prietenilor care au votat-o și au susținut-o: „Nu mă așteptam să câștig concursul, m-am înscris printre ultimii. A fost neașteptat de ușor. Eu nu am făcut decât să le dau un mesaj prietenilor mei, iar ei m-au votat și datorită lor sunt aici”, a menționat câștigătoarea.

În încheiere, suceveanca a dorit să transmită un mesaj de mulțumire gazdelor care i-au făcut șederea la Hanul Voievozilor cât mai plăcută; „Am petrecut un weekend de vis la Hanul Voievozilor *** Bucovina, locație de vis, cum numai în legendele bucovinene mai găești. Aici, în Horodnic de Sus, totul a fost la cel mai înalt nivel: camerele, personalul, serviciile. Ne-a plăcut atât de mult încât vom reveni cât de curând împreună cu toată familia, dar și cu prietenii noștri de suflet. Nu credeam că mai există la noi în țară un loc ca acesta, unde să te simți atât de bine, totul a fost perfect! Locația, priveliștea! Totul este bine organizat și pus la punct pentru a ne face sejurul cât mai plăcut și confortabil. Personalul este deosebit! Vă mulțumim pentru căldura și ospitalitatea specific bucovineană de care ne-am bucurat la dumneavoastră. Mii de mulțumiri echipei de profesioniști de la NewsBucovina.ro, persoane deosebite, atât de dragi nouă, cititorilor”, a conchis câștigătoarea concursului “Selfie – Hai în Bucovina”, Elena Mîndrilă.


Intră acum și în grupul de