Pregătește-te pentru o primăvară în care să radiezi de frumusețe. Află ce trebuie să faci pentru a scăpa de toxinele din organism


Intră acum și în grupul de

Trecerea de la un anotimp la altul vine cu provocări și pentru organism. Cu toate că suntem la jumătatea lunii februarie, iar temperaturile prietenoase ne duc cu gândul la mult așteptata primăvară, specialiștii spun că acum este momentul cel mai potrivit pentru a începe o cură de detoxifiere.

detoxifiere

 

Astfel, pentru a nu dezvolta afecțiuni grave, cum ar fi depresia, astenia, anemia sau alergiile, trebuie să acționați și să urmați câțiva pași simpli.

Potrivit specialistei în frumusețe Mihaela Stoian de la Health and Beauty Center Suceava, în această perioadă a anului cea mai răspândită afecțiune este astenia, aceasta fiind cauzată de efortul organismului de a se adapta la schimbarea de anotimp şi se manifestă prin lipsa energiei, nervozitate, insomnie şi apatie.

„Din nefericire, în timpul iernii, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare nesănătoase a sedentarismului şi a altor factori, depuraţia organismului încetineşte şi toxinele se depozitează”, ne-a declarat Mihaela Stoian.

Ea a arătat că mediul în care trăim este supraîncărcat de substanțe toxice pe care le introducem în organism prin aerul inspirat, prin mâncare şi apă.

„Chiar şi corpul nostru produce deşeuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne menţine sănătatea şi forţele vitale. Corpul hrănit corect elimină în mod natural aceste toxine prin plămâni, piele, rinichi şi intestinul gros”, a precizat specialista în frumusețe.

Pentru a întâmpina primăvara cu zâmbetul pe buze și pentru a radia de frumusețe, specialista recomandă consumul câtor mai multe fructe și legume, în special verzi, și bineînțeles mișcarea.

„Trebuie să începem să facem sport, să facem plimbări dese pe jos”, susține Mihaela Stoian.

De asemenea, o cură de cinci zile de apă cu lămâie și bicarbonat ajută la curățarea căilor respiratorii, respectiv a cavității bucale, reușind să elimine mirosurile neplacute.

O altă metodă pentru a detoxifica organismul și pentru a face pielea să-și recapete vitalitatea este reprezentantă de masajul corporal.

masaj

„Masajul  reprezintă şi una dintre metodele naturale de detensionare a mușchilor  întregului organism, cu atât mai mult cu cât este completat şi de masarea zonei cervicale, a muşchilor cefei, regiunii paravertebrale, părţii superioare a omoplaţilor şi umerilor”, a subliniat specialista în frumusețe de la Health and Beauty Center Suceava.

Astfel, se eliberează o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru, întrucât la nivelul feţei, gâtului, decolteului, cefei se află multe zone reflexogene, extrem de bine inervate şi vascularizate.

Din acest motiv, stimularea punctelor reflexogene are un efect rapid, de detensionare și vascularizare.

„Putem apela cu încredere la masaje corporale de drenare, respectiv detoxifiere a organismului, și la drenajul limfatic. Deoarece există o concentrare mare a ganglionilor limfatici în abdomen, masajul abdominal ajută și la procesul de detoxifiere a sistemului limfatic. Masajul stimulează ganglionii limfatici, determinând astfel drenajul limfatic”, a mai declarat Mihaela Stoian de la Health and Beauty Center Suceava, subliind că orice tip de masaj poate ajuta la drenajul limfatic dacă este facut de un specialist. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de