Doua sucevence nonconformiste au deschis “ART to WEAR”, un atelier destinat oamenilor care vor sa iasa din tipare


Intră acum și în grupul de

În buricul târgului, la Suceava, s-a deschis recent “ART to WEAR” , un atelier în care se crează cele mai colorate și nonconformiste ținute pe care oamenii le pot purta în timpul zilei, la serviciu sau în timpul liber.

13880137_1189623411081685_3162726057365635206_n

Ideea de a face un astfel de spațiu aparține sucevencelor Raluca Ioniță și Alexandra Drelciuc, prima dintre acestea fiind cunoscută pe plan local pentru activitatea desfășurată în sfera artistică.

Ambițioase și motivate deopotrivă, fetele au amenajat singure, cu tot dichisul, locul în care avea să își desfășoare activitatea noul atelier, punându-și amprenta asupra fiecărui detaliu. Rezultatul a fost unul fabulos și plin de culoare.

13726617_279666179063250_6186867696478129415_n

“ART to WEAR” vine cu o altfel de abordare asupra hainelor pe care le purtăm, clienții fiind încurajați să aducă de acasă haine vechi, de care s-au plictisit, sau pe care pur și simplu doresc să le modifice, pentru a fi reinterpretate. Aici intervine rolul celor două artiste care susțin că se completează foarte bine una pe cealaltă. “Noi nu ne vom numi niciodată croitorese! Ceea ce facem noi se numește muncă de creație. Să faci un brainstorming pe o bucată de material, să îți propui sa faci un lucru, iar în momentul în care finalizezi modelul pe care lucrezi, să constați că a ieșit un alt lucru, de o mie de ori mai bun. Ne completăm foarte bine atunci când vine vorba de idei”, a arătat pentru NewsBucovina.ro, Raluca Ioniță.

Totodată, în atelierul “ART to WEAR” vom găsi articole vestimentare croite, brodate, pictate cu culori acrilice care nu se duc la spălat. Proprietarele atelierului susțin că se întâmplă adesea să nu mai aibă timp să creeze haine pe stilul lor, deoarece au de onorat foarte multe comenzi de la oameni care vin cu hainele proprii (rochii, paltoane, veste, pantaloni, papuci) și accesorii (poșete) la modificat.

“Hainele croite de noi cap-coadă sunt casual, pe stilul nostru. Suntem receptive la ideile cu care vin clienții noștri, iar înainte de a le propune o nouă abordare, ținem să aflăm câteva detalii despre ceea ce preferă și despre cum își imaginează lucrul pe care urmează să îl reinterpretăm. Toate hainele noastre sunt unicat. Noi nu facem două chestii la fel! Facem haine care pot fi purtate ziua, nu facem ținute de seară. Atelierul nostru este unul de creație”, a explicat Alexandra Drelciuc.

Fetele au spus că pe haine aplică bucăți din piele, decupaje din diferite materiale, ținte, paiete ș.a.

Deși clientela “ART to WEAR” este alcătuită în majoritate din femei, există și bărbați care au apelat  la creativitatea celor două sucevence. “Am desenat și executat papion pentru mire, am pictat tricouri, hanorace, teneși. Ne bucurăm foarte mult când mai vedem pe stradă oameni care ne poartă creațiile. Am o satisfacție când văd că omul poartă cu drag și cu personalitate hainele făcute de noi”, a adăugat Alexandra. (Anamaria Străchinescu)

“ART to WEAR” – https://www.facebook.com/ART-to-WEAR-279664499063418/?fref=ts


Intră acum și în grupul de