Suceveni aflați în străinătate doresc curse de avion spre Torino sau Dublin ori vestul Angliei, dar și spre orașe din Spania, Germania sau Franța


Intră acum și în grupul de

Zeci de suceveni au transmis, prin comentarii la informația publicată de News Bucovina privind intrarea în vigoare a orarului de vară al Aeroportului Suceava, exprimându-și dorința de a fi deschise curse spre diverse destinații din Europa, cele mai multe fiind pentru Torino, Bruxelles și Dublin, dar și spre destinații din Spania, Germania sau Franța.

Astfel, Maria Michitiuc a scris că sunt așteptate și curse pentru Torino, explicând că majoritatea celor care lucrează acolo fiind din nord-estul României, în timp ce Silvia Siretean a menționat că la Torino sunt foarte multe persoane din zona Sucevei.

„Majoritatea iau curse de la Torino aeroport Caselle în direcția Iași sau Bacău pentru că e mult mai convenabil și mai practic decât să mergi din Torino în Milano”, a scris Silvia Siretean.

Cristian Hogea, șofer la LKW ROYAL TRANS, întreabă autoritățile când intenționează să includă și Dublin între destinațiile de pe aeroportul sucevean, în timp ce Petrișor Paiu subliniază că se așteaptă să fie introduse și zboruri Suceava-Dublin întrucât sunt foarte mulți români din zona Moldovei și aici.

Pentru zboruri spre Germania s-au pronunțat mulți dintre cei care au comentat, ei cerând zboruri măcar spre un oraș din Germania.

Astfel, Delia Barac a scris că spre Germania nu este absolut nicio cursă. „Ar fi de preferat măcar un oraș din întreaga Germanie. Sunt mulți români și acolo”, a menționat ea.

Cei care au postat comentarii au cerut curse spre Frankfurt, Dusseldorf, Munchen sau Hamburg unde ar fi mulți suceveni.

Alți suceveni au solicitat curse spre Spania, în special spre Barcelona dar și spre Madrid, Bilbao, Zaragoza, Valencia sau Malaga, sau chiar Palma de Mallorca.

Aneta Pascu a scris că măcar o dată pe săptămână ar fi de dorit o cursă spre Malaga, în timp ce Dănuța Ungureanu consideră că este nevoie de o cursă Suceava-Barcelona: „Pentru Spania nu este nicio cursă, sunt mulți români aici”.

O cerere asemănătoare o are și Florin Ungureanu care consideră că o cursă Suceava-Barcelona odată pe săptămână ar fi necesară. „Stăm la 150 de km de Barcelona și suntem în jur de 800 de persoane din Suceava și Botosani, vrem și noi măcar un zbor pe săptămână”, a scris el.

Sucevenii doresc însă și curse spre Franța, în special spre sudul țării.

Liliana Mândrilă i-a transmis direct președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că ar fi clienți din din Republica Moldova pentru o cursă spre Lyon.

„Sunt așa mulți români în sudul Franței, mai ales la Lyon. De câte ori merg și vin la Lyon vin cu trenul la Suceava și de aici la Botosani și spre orașele apropiate din Republica Moldova.(…) Vă rugăm domnule Flutur pentru viitor, aveți grijă de suceveni și împrejurimi”, a scris Liliana Mândrilă.

Adrian Șutac scrie că și în vestul Angliei, Birmingham, Nottingham, Manchester, sunt mulți din Bucovina și din nordul Moldovei, fiind susținut de Elena Semeniuc care așteaptă o cursă Suceava-Manchester.

Alte persoane au solicitat curse spre Bari, Lisabona sau Viena, dar și curse spre Creta sau Atena.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat recent că sunt discuții în prezent cu operatori aerieni pentru deschiderea de noi curse de pe aeroportul sucevean.

El a menționat că ar trebui ca sucevenii aflați în diferite zone ale Europei să reușească să transmită cât mai multe mesaje prin care să arate că există cerere pentru destinațiile solicitate astfel încât companiile aeriene să fie receptive la astfel de noi rute.

Flutur a dat ca exemplu sucevenii din zona Londra, dar și pe cei din Italia, care în urma acțiunilor concertate au convins de necesitatea unor astfel de zboruri.(N.B.)

CITEȘTE ȘI Orarul de vară al Aeroportului Suceava cu cinci destinații externe regulate și două destinații de vacanță a intrat în vigoare


Intră acum și în grupul de