Coafurile în stilul anilor ’80, din nou în tendințe: tunsoarea scurtă băieţească și culorile pastelate sunt în topul preferinţelor clientelor care vor o schimbare majoră de look


Intră acum și în grupul de

De la un an la altul, specialiștii în materie de hairstyling propun doamnelor și domnișoarelor apariții cât mai îndrăznețe, care să le confere o stare de bine și să rămână memorabile.

Frumusețea femeilor din orașele și satele Moldovei este binecunoscută, iar despre bucovinence se spune că sunt printre cele mai frumoase românce. Specialiștii în frumusețe au remarcat acest lucru și vin cu propuneri care mai de care mai interesante pentru a pune în valoare trăsăturile naturale.

În exclusivitate pentru News Bucovina, hair-stylista Elena Ignea, formator al brand-ului italian Emsibeth și deținătoarea salonului Elena Ignea Hair&Beauty din municipiul Suceava, a prezentat tendințele din acest an și a explicat care sunt elementele cheie de care trebuie să ținem cont pentru alegerea unei coafuri.

Specialista în hairstyling a arătat că Suceava este unul dintre puținele orașe din România în care se excelează la acest capitol, preocuparea fiind una constantă pentru profesioniștii din domeniu.

„Cred că este cea mai mare competiție pe care am văzut-o vreodată legată de perfecțiunea unei coafuri. În Suceava sunt adevărați profesioniști. Aici profesionalismul vine din faptul că suntem foarte pretențioși. Și clientele sunt foarte bine pregătite, studiază moda, știu exact ce se poartă și ar fi păcat să ne prindă pe noi, hair-styliștii, nepregătiți. Sunt foarte mândră de ceea ce se întâmplă în Suceava, spre deosebire de alte zone sau țări unde nu se obișnuiește să fie realizate coafuri atât de elaborate și prețioase”, ne-a declarat Elena Ignea.

În ceea ce privește tendințele din acest an, hair-stylista a ținut să precizeze că „a fi la modă este ceva comun, dar a avea stil este ceva unic” și de aceea este necesar ca fiecare doamnă sau domnișoară să își identifice stilul, iar din tendințe să aleagă doar ceea ce le reprezintă.

Potrivit Elenei Ignea, în acest an trendul în hairstyling este dat de influențele anilor ’80, femeia fiind una foarte puternică, independentă, cu atitudine, romantică, dar și sensibilă.

Astfel, în vogă sunt culorile luminoase, blondul arămiu-auriu, blondul rece, gri, dar și ciocolatiul deschis, cu reflexe arămii.

Totodată, tendința sezonului este stilul tigrat, adică șuvițele în contraste foarte puternice.

De asemenea, printre culorile părului în această vară se regăsesc și tonurile pastelate, acestea fiind potrivite pentru oricine.

Astfel, în acest an este în vogă și blondul roze-lavandă, un mix între culoarea lavandei și cea a vinului roze, precum și accentele de albastru jeans.

În susținerea ideilor prezentate de hair-stylista Elena Ignea, vine și filmulețul de prezentare al colecției 54 Manhattan New York:

54 WEST MANHATTAN ss 2017

/54 West Manhattan/Collezione Spring Summer 2017"Hair Fashion & More"Emsibeth Artistic Team Vi presenta una collezione moda graffiante, una donna primavera/estate 2017 ispirata alla grande metropoli della moda, Manhattan. Una donna forte, total black con tessuti laminati decisi, stampe, trasparenze e jeans.Scopri i nostri Seminari Cut&Color Collezione 2017!Coming Soon.#Emsibeth#EmsibethArtisticTeam#MadeInItalyWithLove

Posted by Emsibeth cosmetics on Montag, 30. Januar 2017

În ceea ce privește tunsorile, stilul garcon este noutatea sezonului, tunsoarea aceasta fiind foarte feminină și tinerească.

„Se poartă de la scurt, foarte scurt, tunsoarea scurtă băiețească, garcon, până la tunsoarea italiană, cu părul lung, cu breton, părul filat și aranjat în valuri”, ne-a spus Elena Ignea.

Aceasta a mai precizat că tunsoarea bob nu se demodează niciodată, fiind o tunsoare potrivită multor fizionomii și care este foarte ușor de îngrijit.

În materie de coafuri, vara fiind prin excelență sezonul evenimentelor speciale, se poartă coafurile elaborate, foarte bine stilizate și finisate, acestea fiind adevărate opere de artă.

În mare vogă, mai ales pentru mirese, sunt coafurile prețioase, decorate cu accesorii.

În cazul în care sunt invitate la diferite petreceri, doamnele și domnișoarele trebuie să aleagă o coafură care să le reprezinte și să fie în raport cu statutul pe care îl au față de organizatori.

„Influențează decisiv în alegerea coafurii rochia purtată. De asemenea, influențează și accesoriile”, a subliniat hair-stylista, care a menționat că și de înălțimea partenerului de poate ține cont.

În privința coafurii domnișoarelor care urmează să participe la banchetele de final de studii, fie că termină liceul sau facultatea, recomandarea hair-stylistei este de a se purta părul cât mai natural și de evitat pe cât posibil coafurile „pretențioase”.

„Mi-aș dori să putem face diferența între o elevă și o studentă. Avem tendința de a face precoce anumite lucruri și să grăbim maturizarea. Frumusetețea în această perioadă ține de tinerețe de aceea recomand coafurile să fie pe vârsta tinerelor, până în 14 ani părul ar trebui să rămână natural, iar la 18 ușor aranajat”, a spus Elena Ignea.

Specialista a mai arătat că în acest an reprezentantele sexului frumos trebuie să renunțe definitiv la placa de întins părul, menționând că există produse de îngrijire și hairstyling care ajută la aranjarea podoabei capilare.

„Nu se compară efectul negativ pe care îl poate avea asupra părului ultizarea unui gel sau a unei creme, cu cel dat de utilizarea unei plăci. Nu modificăm termic structura firului, ci modelăm părul. Astfel, nu va fi nevoie să tundem părul la fel de des sau să investim foart mult în tratamente pentru păr”, a concluzionat Elena Ignea.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de