Două posturi vacante de medic epidemiolog scoase la concurs de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, însă nu s-a înscris încă nici un candidat


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că instituţia a scos la concurs un post vacant de şef al Compartimentului de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile şi un post de medic primar epidemiologie în cadrul aceluiaşi compartiment.

Zorescu a spus că anunţul a fost publicat în data de 5 mai 2017 în Viaţa medicală, iar înscrierile se fac în termen de 15 zile de la apariţia anunţului, în timp ce concursul  se organizează după 30 de zile de la publicarea anunţului.

Ea a precizat că medicul epidemiolog Diana Iliescu, urmează să se pensioneze în perioada următoare, după o activitate prestigioasă şi îndelungată în cadrul reţelei de supraveghere epidemiologică.

Zorescu a mai spus că supravegherea epidemiologică e un domeniu de activitate dificil, iar pentru formarea unui medic epidemiolog tânăr sunt necesari 2-3 ani.

Ea a menţionat că sunt doi medici rezidenţi pe post, în anul I şi II, dar nu se ştie dacă aceştia vor dori să vină să lucreze la Suceava la finalizarea rezidenţiatului.

Directorul adjunct al DSP Suceava arătat că, până în cursul zilei de marţi, nu s-a înscris nici un candidat pentru cele două posturi vacante scoase la concurs.

Zorescu a spus că salariile sunt, în prezent, destul de motivante, iar un medic epidemiolog şef al Compartimentului de Supraveghere Epidemiologică poate avea un salariu lunar de aproximativ 6000 de lei.

La concurs pot participa medicii cu o vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea epidemiologie şi în care sunt confirmaţi prin ordin al ministrului sănătăţii publice (vechimea în specialitate decurge de la data confirmării şi încadrării ca medic specialist).

Concursul constă într-o probă teoretică şi una practică, bibliografia şi tematica pentru ocuparea prin concurs a celor două posturi fiind publicată pe site-ul DSP Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de