Cum să ai un păr sănătos în timpul verii. Sfaturi prețioase de frumusețe de la hair-stylista suceveană Elena Ignea


Intră acum și în grupul de

Îngrijirea părului este foarte importantă pentru a menține firele de păr sănătoase şi strălucitoare, mai ales pe timpul verii când temperatura aerului crește și razele soarelui sunt din ce în ce mai puternice. Întrucât în această perioadă razele ultraviolete acționează negativ asupra firului de par, slăbindu-i rezistența, specialiștii în hairstyling recomandă să acordați podoabei capilare toată atenția. Iar dacă vă pregătiți de concediu, cu atât mai mult trebuie să țineți cont de sfaturile specialiștilor, căci apa sărată a mării sau cea plină de clor a piscinei acționează agresiv asupra părului.

În exclusivitate pentru News Bucovina, hair-stylista Elena Ignea, formator al brand-ului italian Emsibeth și deținătoarea salonului Elena Ignea Hair&Beauty din municipiul Suceava, a explicat cum trebuie îngrijit părul astfel încât și vara aceasta să fie sănătos și frumos.

Astfel, specialista în hairstyling a arătat că pielea este sursa de sănătate a firului de păr, și așa cum pentru piele folosim creme cu factor de protecție atunci când ne expunem la soare, așa și pentru păr trebuie utilizată o protecție solară.

„Părul poate fi modificat în două moduri: termic și chimic. În salon modificăm părul atât termic, cât și chimic, dar termic mai poate fi modificat și de soare. Asta înseamnă că se deschide cuticula, culoarea se va șterge, părul se va usca și se va deshidrata. Din acest motiv trebuie să folosim o protecție solară atât pentru păr, cât și pentru piele”, ne-a declarat Elena Ignea.

Pentru ca părul să nu aibă de suferit, hair-stylista a recomandat izolarea totală firelor de păr în momentul expunerii le soare, prinderea cu un elastic sau o eșarfă fiind la îndemâna oricui.

„Dacă tot sunem cu părul prins, putem rămâne cu o mască pe care să o clătim seara. Astfel, părul ar fi mult mai protejat, mai hidratat și am păstra molecula de apă în firul de păr”, a spus Elena Ignea.

Totodată, după fiecare zi de plajă părul trebuie spălat, căci după o baie în mare, apa sărată din păr se evaporă, iar pe păr şi scalp rămân cristale de sare care absorb umiditatea şi sebumul.

În ceea ce privește spălarea podoabei capilare, în cazul în care nu planificăm o vacanță, hair-stylista a ținut să precizeze că părul trebuie spălat ori de câte ori este nevoie, dar nu mai devreme de două zile.

„Ce înseamnă un păr gras: un păr care este spălat dimineața, iar seara este gras. În situația în care la două zile părul nu arată prea bine, este un păr normal. Dar nu părul este problema, ci scalpul pentru că este o secreție de sebum abundentă. Acest lucru trebuie reglat prin amânarea spălării părului, până ajungem la maximum patru zile”, a explicat Elena Ignea.

Mai mult, așa cum ne-a explicat specialista în hairstyling, dacă produsele de coafare nu sunt aplicate corect, acestea pot inhiba rădăcina, iar pielea va fi acoperită de substanțe dăunătoare.

Din acesti motiv, spray-urile fixatoare sau spuma ar trebui să aplicate ocazional și nu zilnic.

Mai mult, din ritualul de îngrijire al părului nu trebuie să lipsească aplicarea unor măști, chiar după fiecare spălat, fie că sunt achiziționate din comerț sau pregătite în casă.

„Părul trebuie respectat. Este o podoabă. Așa cum avem grijă de bijuterii, așa trebuie să avem grijă și de păr căci este o podoabă. Mai mult decât atât, părul este cartea noastră de vizită, este primul impact cu  lumea din jurul nostru”, a subliniat hair-stylista Elena Ignea, menționând că un păr sănătos pornește de la un stil de viață sănătos.

Întrucât stresul reprezintă un factor negativ pentru tot organismul, efectele sunt vizibile și asupra sănătății părului, a cantității și aspectului.

„Trebuie să ne odihnim, să nu ne mai stresăm, să avem grijă ce mâncăm pentru că ceea ce mâncăm acum se reflectă în calitatea firului de păr peste o lună”, a mai arătat specialista în hairstyling.

Elena Ignea a mai precizat că părul unei femei ar trebui prins în timpul zilei întrucât din cauza vântului, a prafului, a tendinței de a-l aranja cu degetele, firele se încâlcesc, iar după aceea părul se rupe, este mai casant și mai uscat.

„Aș vrea să încurajăm prinderea părului în timpul zilei. Acest lucru poate fi chiar foarte feminin”, a concluzionat hair-stylista Elena Ignea.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de