Un tânăr din Stulpicani, fost ospătar în Tenerife, vrea să schimbe percepția spaniolilor față de români și România. El aduce în Bucovina turiști din Tenerife, dar promovează zona și prin expoziții de fotografie


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din comuna Stulpicani, pasionat de fotografie și care a lucrat patru ani în Tenerife ca barman sau ospătar a revenit în țară și a decis să promoveze locurile natale aducând atât turiști din Tenerife în Bucovina, dar și prin expoziții de fotografie.

Daniel Tiron are  25 de ani și a lucrat patru ani în Tenerife atât ca barman cât și ca ospătar.

El a decis în 2015 să revină acasă și să promoveze Bucovina pentru a schimba percepția spaniolilor despre România și români.

„Am plecat din Tenerife pentru că îmi era dor de casă. Mă simțeam foarte singur și toți erau reci cu mine pentru că vin din România, dar am rămas în relații bune cu cei din Tenerife și am primit o șansă să le arăt zona de unde vin, prin fotografie, să le arăt că nu toți suntem la fel, cum cred ei”, a spus Tiron pentru NewsBucovina.

El a povestit că a muncit patru ani de zile în Tenerife, ca barman sau ospătar, iar acum își câștigă existența acasă filmând la nunți, botezuri sau alte evenimente.

”Prefer să îmi câștig pâinea acasă, să dorm pe perna mea”, a recunoscut Daniel Tiron care a mărturisit că, în Tenerife, cel mai tare a suferit de dorul de casă.

”Este foarte greu în străinătate(…) Nu sfătuiesc tinerii să plece din țară pentru că în străinătate ești un orfan”, a spus tânărul.

El a adăugat că iubește fotografia de când avea 15 ani și că îi place foarte mult să descopere zonele rurale din Bucovina pe care să le imortalizeze prin fotografii.

”Zonele rurale din Bucovina sunt superbe. Aici simți că trăiești cu adevărat, aici te simți mai aproape de Dumnezeu”, susține tânărul din Stulpicani.

El a fost deranjat de faptul că România are o imagine proastă în străinătate și a decis să le arate celor din Tenerife că Bucovina e un colț de rai, că este Grădina Maicii Domnului și astfel a realizat expoziții cu fotografii din cele mai frumoase locuri din zonele rurale ale Bucovinei.

Ulterior a început să aducă turiști din Tenerife în Bucovina.

”Din 2015 aduc turiști de acolo. Aduc câte zece persoane, iar până acum am adus 200 de persoane”, a spus Daniel Tiron.

El susține că spaniolii s-au îndrăgostit de zonele rurale ale Bucovinei și că se întreabă de ce românii pleacă din țară în loc să facă ceva pentru dezvoltarea țării.

”Ei îmi spun mereu la expoziții: De ce plecăm din România și nu facem ceva pentru că avem de toate munte, câmpie, mare?”, a adăugat Daniel Tiron.

El a subliniat că ceea ce face pentru Bucovina o face cu sufletul și recomandă autorităților să protejeze Bucovina, în special pădurile din zonă.

”Bucovina este Grădina Maicii Domnului și nu trebuie distrusă”, a transmis Daniel Tiron autorităților.(N.B.)


Intră acum și în grupul de