Municipiul Suceava, între primele orașe din țară privind cel mai bun acces la magazine și restaurante-studiu


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava se află între primele orașe din țară privind accesul bun la magazine și restaurante potrivit unui studiu Storia.ro.

Analiza a fost realizată de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la magazine și restaurante din regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

Astfel, potrivit studiului, municipiul Suceava este pe poziția a 11-a în clasamentul național cu patru poziții după București situat pe poziția 7.

Cartierele care au cel mai bun acces la magazine și restaurante sunt Universității, George Enescu, Policlinică și Burdujeni, în timp ce acces mai scăzut este în cartierele Obcini și Ițcani.

Potrivit studiului național, Oradea, Târgu Mureș și Timișoara se află pe primele trei pozitii în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.

Din regiunea nord est, Suceava are cel mai bun acces la astfel de facilități în timp ce municipiile Botoșani, Iași și Vaslui se află în clasamentul celor mai dezavantajoase zece orașe din țară din punct de vedere al accesului la restaurante și magazine, conform analizei.

Percepția  cetățenilor asupra orașelor și cartierelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante este cea de-a 7-a tema a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research – „Orașe și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017, iar 244.496 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine.

Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.(N.B.)


Intră acum și în grupul de