Consilierul prezidențial Sandra Pralong va veni la Suceava să se întâlnească cu reprezentanți din diaspora


Intră acum și în grupul de

Consilierul prezidențial Sandra Pralong va veni, marți, la Suceava, pentru a se întâlni cu reprezentanți din diaspora, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus într-o conferință de presă că „Luna Diasporei” debutează marți, 1 august, cu o întâlnire cu reprezentanți ai diasporei începând cu ora 12 la Palatul Administrativ.

„La această întâlnire va veni din partea Președinției României, consilierul de stat Sandra Pralong, care coordonează Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor din cadrul Administrației Prezidențiale”, a spus Flutur.

El a spus că așteaptă ca la această acțiune să vină și alți oficiali guvernamentali, fiind invitată și prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Totodată, la întâlnirea de la Suceava va participa și președintele Camerei de Comerț Româno-Italiene, Eugen Terteleac.

Flutur a menționat că marți va fi o primă dezbatere despre românii din diaspora din cadrul Lunii Diasporei din acest an.

„Vom prezenta și un material privind un an de când Suceava se ocupă instituționalizat de disapora. Avem aici un birou care se ocupă de diaspora, de problemele ridicate de ei, nevoile, așteptările, soluțiile. Am văzut că Suceava este luat ca județ pilot pentru că noi am organizat primii această lună a diasporei, iar acum, la nivel național văd că se dorește recunoașterea și instituționalizarea lunii diasporei”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că pe perioada Lunii Diasporei sunt programate întâlniri cu diaspora la primării, la Marginea, Horodnicu de Sus sau Siret.

 


Intră acum și în grupul de