Amplă acţiune a Poliției Suceava pentru combaterea contrabandei şi schimbului ilegal de valută, fiind aplicate sancţiuni de 150.000 lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava au organizat o amplă acţiune de verificare a mai multor unităţi economice, având în vedere faptul că în această perioadă se înregistrează o creştere a volumului tranzacţiilor monetare în condițiile în care persoanele venite din străinătate, dar şi turiştii şi sucevenii care îşi doresc să meargă în concedii apelând la casele de schimb valutar, punând în circulaţie valori monetare crescute.

Astfel, la data vineri, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută, pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și a orașului Gura Humorului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost verificate 44 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale sau familiale.

În cadrul acţiunilor de control au fost constatate două infracțiuni, iar de asemenea, poliţiştii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 149.600 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare 6.395 lei, constând în țigări, alcool, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa turiştilorşi sucevenilor, precum  şi legalitatea actelor de comerţ fiind obiective prioritare ale poliţiştilor, arată Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de