Interesul sucevenilor pentru city break-uri este tot mai mare. În minivacanța de 1 Mai la mare căutare sunt destinații precum Londra, Roma sau Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Sucevenii au prins gustul city break-urilor, iar agențiile de turism au venit cu oferte tentante pentru petrecerea minivacanței de 1 Mai.

Magda Grădinariu, consultant în turism la agenția Access Travel, a precizat pentru News Bucovina că solicitări pentru mini-vacanțele de 1 mai sunt încă din primul an de activitate al agenției, 2008, destinațiile fiind cam aceleași, dar că cererile sunt în continuă creștere.

Ea a spus că destinația “la modă” pentru “rebeli” rămâne Vama Veche și chiar dacă această stațiune s-a schimbat în ultimii ani și nu mai satisface dorințele vamaioților anilor ᾽90, ea are succes acum pentru un alt profil de turiști, cel al generației Millenials.

Foto: http://www.zilesinopti.ro

În ceea ce privește petrecerea minivacanței de 1 Mai la mare, Magda Grădinariu a explicat că mulți suceveni au ales să achiziționeze pachete de 4-5 nopți pentru litoralul bulgăresc. Astfel, la un hotel de patru stele, ultra all inclusive, prețurile au pornit de la 28 de euro pe noapte de persoană.

De asemena, cu un buget modest, sucevenii se bucură, de 1 Mai, și de frumusețea unui oraș european.

„Am identificat o cerere din ce în ce mai mare în ultimii ani pentru vacanțele de 2-3 zile, adica city break-urile, mai ales că avem zboruri directe din Suceava ale unei companii low cost pe Londra, Roma, Milano și Bologna. Avem multe solicitări și pentru cazări în frumosul Cernăuți, chiar dacă persistă problema cu întârzierile din vamă”, a menționat Magda Grădinariu.

Ea a arătat că pachetele de city break cu zbor din Suceava către Italia, cu trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, mic dejun, transfer de la aeroport la hotel și invers, au fost vândute la prețuri începând de la 230 de euro de persoană.

Nici excursiile la munte nu au fost uitate în minivacanța de 1 Mai.

„Sucevenii mai preferă să meargă și în excursii active, scurte, de o zi –două, în zona noastră de munte, cu drumeții, și cazări de o noapte la pensiuni sau la centrele de spa din Sucevița sau Voroneț”, a arătat Magda Grădinariu, menționând că activități deosebite pot fi desfășurate și la Vatra Dornei.  (M.T.)


Intră acum și în grupul de