Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, detaliază despre cum acționează noua rețea ce se ocupă cu înmatriculări auto încât s-a ajuns cu programările la sfârșitul lunii septembrie: Am sesizat organele competente!


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a explicat, marți, la Interviurile News Bucovina, cum funcționează noua rețea care face programări fictive la Serviciul de Înmatriculări Auto și a explicat decizia de a renunța doar la programări online și introducerea unui ghișeu unde se poate ajunge fără programare.

 

Adomnicăi a amintit că la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto a instituit din data de 4 decembrie 2017 acest sistem de programări doar online pentru că a fost o situație de excepție care a impus soluții de excepție.

„Programarea online a dat rezultate foarte bune la Serviciul de Permise și înmatriculări Auto pentru că a încetat acea coadă care se crea încă de dimineață în speranța că vor reuși cei interesați”, a spus prefectul.

Ea a precizat că la acest serviciu a intervenit din  nou o situație de excepție în condițiile în care, din luna mai, se lucrează pe o aplicație unică la nivel național pe care nu se poate interveni fiind gestionată de MAI și a aminitit că în decembrie 2017 și-a asumat anularea tuturor programărilor pentru că marea majoritate erau fictive, cu numere nereale de înmatriculări.

„Am gestionat situația în care la vremea respectivă era o rețea care se crease și care își făcuse un obiect de activitate din întocmit dosare cu documente pentru înmatriculări și făcut și rezervările care erau valorificate de această rețea care între timp s-a rebranduit în sensul în care această nouă aplicație, care funcționează din luna mai, îți confirmă programarea cu data și ora, fără nume, fără număr de înmatriculare. Cu acea confirmare listată cetățenii se prezentau la data și ora programată și își făceau înmatricularea”, a spus prefectul.

Ea a menționat că această nouă rețea a început să facă programări pe care apoi le multiplică înzecit ca și confirmări.

Adomnicăi a spus că a fost necesară o soluție în interesul cetățenilor, având în vedere că aceste programări ocupate de această rețea au dus ca programările să se poate face acum spre sfârșitul lunii septembrie.

„Decalajul este mai mare de 60 de zile și ne-am confruntat cu aceeași problemă, că certificatul de autenticitate de la RAR are o valabilitate de 60 de zile. Nu este vina cetățeanului că este acest decalaj între valabilitatea certificatului de la RAR și programarea de la noi. Am insistat ca prin audiențe să fie rezolvate toate aceste probleme, să nu plece niciun om fără problema rezolvată”, a spus prefectul.

Ea a mai declarat că s-a ajuns în situația în care, prin audiențe, se rezolvă, în fiecare zi de miercuri, peste 200 de solicitări astfel încât programarea rămâne, problema este rezolvată și rămâne un decalaj nereal în ceea ce privește timpul necesar pentru programări pentru că marea majoritate a problemelor pentru care s-a făcut programarea au fost rezolvate prin audiență.

Mirela Adomnicăi a mai spus că în această perioadă vin sucevenii din diaspora și nu se vor putea programa în intervalul pe care îl au la dispoziție pentru a-și rezolva problema și ar fi trebuit să fie gestionată situația tot prin audiențe și s-a decis introducerea noului ghișeu.

Ea a menționat că în ceea ce privește rețeaua care se ocupă de înmatriculări a sesizat instituțiile competente și a precizat că se fac cercetări în acest sens.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de