Întâlnire emoționantă după 50 de ani de la terminarea Facultății de Istorie-Geografie din cadrul fostului Institut Pedagogic din Suceava


Intră acum și în grupul de

Momente emoţionante s-au petrecut joi, 20 septembrie a.c., la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, unde s-au întâlnit, după 50 de ani, 21 de absolvenţi ai Facultății de Istorie-Geografie din cadrul fostului Institut Pedagogic din Suceava.

Evenimentul a fost unul plin de emoţii, absolvenții promoției anului 1968 povestindu-și experiențele de viață, realizările și bucuriile, amintirile din cei mai frumoși ani ai tinereții lor, dar și suferințele și greutățile prin care au trecut.

Cu toții au apreciat frumusețea revederii, spunând cu multă bucurie că au fost îndrumați în viață de profesori buni, dedicați meseriei lor, care le-au transmis valori importante și i-au ajutat să devină la rândul lor dascăli iubiți și apreciați.

Din comitetul de organizare al întâlnirii, Valerian Galanton-Moroșan a declarat pentru News Bucovina că în anul 1955 s-au înscris la Institutul Pedagogic 65 de tineri, din care 51 au absolvit în anul 1968, fiind astfel cea de-a doua promoție de la Istorie-Geografie.

„Cei mai tineri dintre noi avem 71 de ani, dar avem colegi și de 75, 76 de ani. N-am avut așa emoții nici când eram tânăr. A fost o întâlnire foarte emoționantă pentru că nu ne-am văzut de 50 de ani. Marea majoritate dintre noi nu s-au văzut de când am absolvit. A fost o întâlnire foarte plăcută, fiecare a povestit ce a făcut în această perioadă de jumătate de secol. Ne-am întâlnit cu mari emoții, cu bucurie, dar și cu regret pentru profesorii noștri care nu mai sunt în viață. Și din colegi aproape jumătate nu mai trăiesc. A fost o întâlnire frumoasă și emoționantă”, ne-a spus Valerian Galanton-Moroșan. (M.T.)

 


Intră acum și în grupul de