Milici( ALDE): Sucevenii să știe că majoritatea PNL-PMP a votat să avem încălzire mai scumpă la iarnă. Se va lua și un credit de peste 2 milioane de euro pentru plata subvenției -Subiectul Zilei


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici a declarat pentru Subiectul Zilei că cei trei consilieri liberal-democrați din Consiliul Local Suceava sunt pregătiți să ceară votul în Consiliul Local Suceava pentru renunțarea la asigurarea de apa caldă și căldură în regim centralizat și aplicarea proiectului ALDE ce prevede instalarea de centrale termice individuale în fiecare locuință.

Milici a explicat că votul CONTRA majorării prețului la apă caldă și căldură, dat luni în CL Suceava de consilerii ALDE este de fapt cel corect și că cei 12 consilieri care au votat PENTRU au săvârțit o greșeală.

Astfel, președintele organizației municipale ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici, a declarat, luni, pentru Subiectul Zilei, că sucevenii vor avea încălzirea mai scumpă în această iarnă după ce majoritatea PNL-PMP a votat majorarea prețului gigacaloriei.

„S-a mai contractat un credit de peste două milioane de euro pentru plata subvenției”, a spus liderul sucevean al ALDE.

El a explicat că ALDE a rămas consecvent principiilor și a votat împotriva majorării tarifelor la încălzire.

Milici a spus că ALDE a votat în ultimul an împotriva majorării tarifelor la salubritate, a creșterii taxelor și impozitelor cu 19 la sută, împotriva creșterii prețului la transportul public local.

„Un argument fundamental este că noi cei de la ALDE credem că singura soluție viabilă pentru a asigura confort și căldură în apartamente este montarea de centrale termice de apartament”, a spus liderul ALDE.

El a spus că ALDE susține soluția ultimei subvenții prin care sucevenii își vor monta centrale termice individuale.

Milici a spus că anual milioane de euro sunt băgați în pământ prin plata subvențiilor pentru încălzire, respectiv pentru pierderile din rețeaua de termoficare, în loc ca în oraș să se facă investiții importante.

Consiliul Local Suceava a adoptat, luni, cu 12 voturi pentru și 10 împotrivă noul preț de producție al gigacaloriei în sistem centralizat care va intra în vigoare la 9 noiembrie și crește de la 116 lei la 196,51 de lei.

În aceste condiții prețul de livrare a agentului termic va fi de 448,5 lei/ Gcal, iar populația va plăti 240 de lei/Gcal, iar restul va fi suportat de la bugetul local, pentru achitarea subvenției fiind adoptată o hotărâre pentru accesarea unui credit de 10 milioane de lei de la Trezorerie cu perioadă de rambursare în 5 ani.


Intră acum și în grupul de