Antreprenor de succes și ambasador al mișcării RePatriot în Grecia, suceveanul Mihai Dohotar încurajează întoarcerea românilor din diaspora acasă


Intră acum și în grupul de

Un sucevean în vârstă de 52 de ani, cu afaceri în afara țării, a devenit ambasador al mișcării RePatriot, organizând conferințe și întâlniri cu românii stabiliți în Grecia, încurajând astfel „repatrierea prin antreprenoriat”.

Suceveanul Mihai Dohotar, din comuna Milișăuți, de meserie mecanic auto, a decis în urmă cu 22 de ani să plece la muncă în Grecia, după ce, până în anul 1993, a lucrat la ACR Suceava.

Mihai Dohotar a precizat pentru NewsBucovina că împreună cu familia sa administrează în Atena trei firme, fiind foarte implicat și în mediul asociativ din Grecia.

Suceveanul a spus că a înființat în 2004 o firmă de curățenie, în asociere cu fostul său patron grec, după care s-a orientat către producția și vânzarea produselor de patiserie-cofetărie românești și grecești, precum și în servicii de catering și organizare de evenimente cu produse culinare românești și grecești.

Alături de familia sa, Mihai Dohotar sprijină activitatea asociațiilor românești din Grecia, fiind membru fondator și vicepreședinte al Asociației socio-culturale (Re)Descoperă România.

„În cadrul asociației activează un ansamblu folcloric de adulți, un cenaclu literar, o mică echipă de teatru, o echipă de fotbal și mai nou funcționează o școală de weekend pentru copii în cadrul căreia se fac ore de limbă română, cultură și civilizație, geografie și istorie”, a spus Mihai Dohotar.

În urma unei conferințe RePatriot ce a avut loc la Roma, Mihai Dohotar a devenit ambasador al acestui proiect de repatriere prin antreprenoriat al Fundației Romanian Business Leaders, o platformă de inspirație, consiliere și informație, care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară.

Astfel, împreună cu alți doi români stabiliți în străinănate, suceveanul a deschis la București o afacere de import – export de produse românești în toată Europa.

Totodată, Mihai Dohotar face parte de trei ani din PNL Diaspora, fiind secretar general PNL Diaspora Grecia, vicepreședinte în BPJ PNL Diaspora și coordonator zonal pentru Grecia, Turcia, Cipru și Bulgaria. (M.T.)


Intră acum și în grupul de