Cântăreața Maria Andreea Vârlan a reprezentat cu mandrie femeia din Bucovina, la Alba Iulia


Intră acum și în grupul de

Deși cântă muzică latino, suceveanca Maria Andreea Vârlan a lăsat pentru o zi showbizz-ul din dragoste pentru istoria neamului nostru, dar și ca o datorie morală față de străbunicul ei care face parte din istoria țării, fiind preotul care a înființat prima parohie ortodoxă, în 1922, în Halmeu, având și o corespondență specială cu marele Niculae Titulescu.

Cu un costum special din Bucovina, cântăreața a fost extraordinar de admirată la Alba Iulia.

„Am făcut sute de poze cu oamenii. Se opreau și mă întrebau de unde sunt, iar când auzeau de Bucovina li se citea o fericire în ochi. Bucovina noastră e tare iubită”, a declarat Maria Andreea Vârlan, în exclusivitate pentru NewsBucovina.

Frumoasa artistă s-a aflat la Alba Iulia alături de delegația Sucevei, din care a făcut parte și tatăl său, preotul Viorel Vârlan.

„Fară el n-aș fi simțit ziua de ieri la fel și n-aș fi iubit istoria la fel de mult. Cea mai frumoasă amintire pentru mine asta rămâne, că am fost cu tatăl meu pe 1 Decembrie la Alba Iulia”, a scris pe pagina sa de socializare artista.

Suceveanca a mai mărturisit că a fost onorată să ia parte la evenimentele organizate de 1 Decembrie.

„A fost un moment unic să fiu în Sala Unirii alături de delegația Bucovinei. Am fost singura persoană îmbrăcată în costum național de acolo. Trebuie să mulțumesc oficialităților noastre pentru că atât de frumos s-au organizat, în așa fel încât am fost singura zonă reprezentată în Sala Unirii la momentul citirii Rezoluțiunii”, a mai spus Maria Andreea Vârlan.

La evenimentele de la Alba Iulia artista s-a reîntâlnit și cu prințul Nicolae şi soţia sa, Alina, despre prințul Nicolae Maria Andreea Vârlan spunând că l-a simțit foarte mândru de ceea ce se întâmpla în jurul lui.

De asemenea, suceveanca a spus că prințul Nicolae a acceptat cu mare bucurie invitația preotului Viorel Vârlan de a face același traseu pe care l-a făcut și Regele Mihai în Bucovina.

Mai mult, Maria Andreea Vârlan a împărtășit cu cei care o urmăresc pe Facebook cele mai importante momente de la Alba Iulia, dar și un filmuleț în care buciumașii împreună cu o parte din delegația Bucovinei cântă melodia „Cântă cucu-n Bucovina”.

Din culise Sala Unirii

Gepostet von Maria Andreea Varlan am Samstag, 1. Dezember 2018

Canta cucu-n Bucovina

Gepostet von Maria Andreea Varlan am Freitag, 30. November 2018

„Vă rog să trăiți toți așa cum se cuvine și să cântați imnul cu mâna la inimă, așa cum eu am învățat de la străbunicul, bunicul și tata”, a transmis Maria Andreea Vârlan.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de