Lucrările la pârtia de schi din Masivul Rarău sunt finalizate și încep procedurile pentru darea în folosință. Primarul Mihăiță Negură: Vreau să fie o supriză plăcută pentru toți câmpulungenii, sucevenii, pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat în exclusivitate pentru News Bucovina, că procedurile de dare în folosință a pârtiei de schi din Masivul Rarău încep săptămâna viitoare, lucrările fiind finalizate.

Primarul Mihăiță Negură a spus că miercuri vor începe procedurile de punere în funcțiune a instalației telegondolei ceea ce presupune că peste 150 de saci cu nisip vor fi încărcați în toate cele 37 de cabine, iar o zi întreagă toate telegondolele vor circula la încărcătură maximă.

El a menționat că a doua zi vor începe verificările din partea Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – ISCIR în cadrul cărora mecanicii, troliștii și șeful de instalație vor pune instalația în funcțiune sub observația inspectorilor ISCIR Suceava.

După obținerea avizului ISCIR urmează recepția finală.

În acest sens a fost constituită o comisie de recepție a cărui președinte este primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc și din care fac parte un inspector de stat în construcții, un inginer din partea constructorului și un inginer din partea beneficiarului.

După recepționare se va face predare către beneficiar, după care beneficiarul va preda investiția către operator care se va ocupa de omologarea pârtiei.

Primarul a spus că, totodată, beneficiarul este obligat ca în termen de 15 zile să transmită ISCIR care este operatorul acestei instalații, respectiv firma Rarău-Alpin, care a câștigat licitația organizată de municipalitate.

Omologarea se va realiza de un compartiment special din cadrul Ministerului Turismului.

Mihăiță Negură a subliniat că în perioada în care se face omologarea operatorul va trebui să aibă  contract cu Salvamont, contract pentru asistență medicală și cabină pentru jandarmii montani.

„Sunt de făcut proceduri pentru darea în folosință. Lucrările sunt finalizate. S-au făcut probe cu tunuri de zăpadă, s-au făcut probe cu stația de pornire a pompelor, presiunea din conducte la tunurile de zăpadă. Apă în lac este. Clădirea administrativă este încălzită. Totul este pregătit. Mai trebuie să fie depășite aceste proceduri pentru darea în folosință”, a spus Mihăiță Negură.

Primarul Mihăiță Negură a menționat că după finalizarea tuturor acestor proceduri va anunța data de la care pârtia de schi va putea fi folosită.

 „Vreau să fie o supriză plăcută pentru toți câmpulungenii, sucevenii, pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă”, a spus Mihăiță Negură.

Investiția la primul tronson al pârtiei de schi din Rarău a costat 15 milioane de euro.

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-a executat peste 80 la sută din proiect. Lucrările  au fost reluate în septembrie 2016.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.

Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de 2,8 kilometri, iar cel de-al doilea tronson, are o lungime de 1,4 kilometri.(T.B.)


Intră acum și în grupul de